© BELGA

Lommel SK wil sprong naar Jupiler Pro League wagen: volgende horde is staartploeg Seraing

Lommel SK zet morgen in eigen huis de jacht op een rechtstreeks promotieticket verder tegen rode lantaarn Seraing. De Luikse club bevindt zich in volle degradatiestrijd en kan de punten zelf maar al te goed gebruiken.

De Limburgse derby van vorig weekend tegen Patro leverde niet het gewenste resultaat op voor groen-wit, dat vooral verdedigend werd afgetroefd. Het resultaat was een 3-0 nederlaag tegen een rechtstreekse concurrent. Het drieluik Seraing, Deinze en Beveren zal tot een goed einde gebracht moeten worden, willen de Noord-Limburgers voor het eerst sinds het faillissement in 2003 opnieuw in de hoogste voetbalklasse aantreden. Aan die sprong naar de Jupiler Pro League wil de ambitieuze grensclub zich eindelijk weer wagen.

Proflicentie behaald

Als de huidige nummer twee van de competitie hebben de Noord-Limburgers alles nog in eigen handen. Met een achterstand van vijf punten op leider Beerschot is zelfs het kampioenschap mathematisch nog mogelijk, maar dan is nieuw puntenverlies uit den boze. Groen-wit zet daarom alles op alles voor het tweede rechtstreekse promotieticket. Het Soevereinstadion zal goed gevuld zijn. Er worden minstens 3.000 toeschouwers verwacht. Bezoekende supporters zijn er niet welkom. Er viel ook positief extrasportief nieuws te rapen in het Soevereinstadion. Groen-wit behaalde met succes zijn proflicentie voor volgend seizoen.  

Dries Wouters is geschorst na zijn rode kaart tegen Patro en wordt achterin vervangen door Henry Oware. Dermane Karim keert terug uit schorsing en wordt opnieuw in de basis verwacht. Stijn Wuytens zit na meerdere maanden opnieuw in de ruime selectie. Lucas Schoofs en Alex Granell staan beide op één kaart van schorsing. De wedstrijd wordt in goede banen geleid door 1A-scheidsrechter Arthur Denil.

Selectie: De Busser, Aguilar, Tolinsson, Oware, De Grand, Granell, Karim, Schoofs, Talvitie, Rosa, Vancsa, Ivezic, Wuytens, Henkens, Fatah, Di Bartolo, Banguera, McGrath, Sales, Santos, Cicero, Letsosa en Weckmann. (svc)

Aangeboden door onze partners