Voetbalanalist Marc Degryse, politiek journaliste Isolde Van den Eynde  en journaliste en columniste Nadine Van der Linden: enkele van onze HLN-experten die er elke dag voor jou zijn.
Volledig scherm
Voetbalanalist Marc Degryse, politiek journaliste Isolde Van den Eynde en journaliste en columniste Nadine Van der Linden: enkele van onze HLN-experten die er elke dag voor jou zijn. © HLN Fotomontage

ONZE OPINIE. “Met jouw inbreng en vragen maken we van HLN meer dan ooit de hartslag van Vlaanderen”

Niet alleen journalisten stellen vragen, vanaf vandaag kan jij dat als lezer evengoed. HLN lanceert een initiatief om ervoor te zorgen dat we meer dan ooit onze belangrijkste missie kunnen vervullen: zorgen dat al jouw vragen beantwoord zijn.

9 reacties

  • Gino Denil

    4 weken geleden
    Men moet een onderscheid maken. In een column mag men zijn mening verkondigen. Het is dan dat men zich soms ergert aan gebrek aan neutraliteit. Het enige wat dan ergerlijk is dat is als men daar niet tegen in mag gaan of reacties niet neutraal gefilterd worden. In pure nieuwsberichten kan men beter objectiever en neutraler blijven.
  • Geert Verschelde

    4 weken geleden
    Inderdaad Liesbeth, de meeste van onze journalisten zijn niet neutraal. Noch in de geschreven pers noch in de beeldende pers. Zelf kijk ik graag naar ter zake en de afspraak. Daar heb ik toch wel een tendens, wellicht een streven, van grotere neutraliteit gewaar geworden. Iedereen heeft wel zijn voorkeuren, en het is niet altijd gemakkelijk als Journalist om die persoonlijke voorkeuren te verbergen en neutraal te blijven.
  • Liesbeth Cuppens

    4 weken geleden
    Principeel is het idee om onderwerpen langs alle kanten te belichten goed. De laatste jaren blijkt de neutraliteit van sommige journalisten soms echter zoek. Tussen de regels door leest men hun politieke voorkeur. Een werkpunt, want journalisten mogen hun mening niet verkondigen. Lezers moeten tijdens en na het lezen aangespoord worden tot nadenken over de actualiteit en bijhorende achtergrond. Kranten met artikels die aanzetten tot reflectie zullen veel (digitale) lezers hebben, andere niet.
  • René Lodeweyckx

    4 weken geleden
    Klopt helemaal mr.Lenssens. Bijkomend,wiens brood men eet diens woord men spreekt.
  • Johan Streulens

    4 weken geleden
    Richard, Chris, Ann, Carine best volgend. Eindelijk dit probleem weten aan te kaarten..