Daphne Paelinck.
Volledig scherm
Daphne Paelinck. © Kristof Ghyselinck

'Thuis'-actrice Daphne Paelinck getuigt over misbruik tijdens kindertijd: "Door de schaamte durfde ik niets te zeggen”

BVActrice Daphne Paelinck (35), die Christine speelt in ‘Thuis’, treedt voor het eerst naar buiten met de traumatische ervaringen uit haar kindertijd. Toen ze amper twaalf was, werd Paelinck seksueel misbruikt. “Dat duurde tot mijn veertiende,” vertelt ze tegen ‘Gazet van Antwerpen’. Het misbruik is ook de reden waarom Daphne de zaak-Pichal mee aan het rollen bracht.

  1. Na een onderbreking van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux
    PREMIUM
    royalty

    Na een onderbre­king van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux

    Het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld is Belgisch. Straffer nog: het is zelfs een jaartje ouder dan het koninkrijk België zelf. Delvaux werd opgericht in 1829 en werd al in 1883 bekroond tot hofleverancier. Geen wonder dus dat vele leden van de koninklijke familie er grote fan van zijn: koningin Paola en prinses Claire worden regelmatig met een chique handtas van Delvaux gespot, en tijdens haar recente VN-reis naar Ivoorkust verscheen koningin Mathilde ook met een Delvaux-tasje. Opmerkelijk, want dat was alweer een tijd geleden. Bloeit een oude liefde weer op?
  2. Nieuwe liefde voor Chloë en Silke is nog vrijgezel: zo gaat het met de twee vrouwen die zelf opstapten bij boer Thomas
    PREMIUM
    TV

    Nieuwe liefde voor Chloë en Silke is nog vrijgezel: zo gaat het met de twee vrouwen die zelf opstapten bij boer Thomas

    Het is nog maar zelden gebeurd in de geschiedenis van ‘Boer zkt vrouw’: twee van de vier uitverkoren vrouwen stapten zondagavond zélf op bij melkvee- en aardappelboer Thomas (29) uit het West-Vlaamse Woesten. Zowel Chloë (26) als Silke (26) zagen geen match in hem. De twee dames vertellen waarom ze die opmerkelijke beslissing namen en vertellen hoe het nu met hen gaat. En welke overblijvende kandidaat zien ze met Thomas eindigen?