Vriendin van Like Mike spreekt voor het eerst na verlies van baby: “Kunst was en is de beste therapie”

Drie jaar geleden moesten dj Like Mike en zijn vriendin Gemma Rosereyn afscheid nemen van hun ongeboren dochtertje Winter Rose. De pijn zal nooit weggaan, vertelt Gemma aan Het Laatste Nieuws, maar troost vond ze in haar kunst. “Schilderen was het enige dat ik kon doen na haar dood.”

ls
Bron: Het Laatste Nieuws

“Mike en ik gaan nooit nog dezelfde personen zijn als voordien”, vertelt de kunstenares in het interview dat ze gaf naar aanleiding van de verkoop van haar kunstwerken. “Het gaat, maar ik denk niet dat ik ooit nog ga kunnen zeggen dat ik me oké voel. Het is niet gemakkelijk om verder te gaan. Sommige dagen zijn zwaar, maar we nemen elke dag zoals die komt.”

“Schilderen was het enige dat ik kon doen na haar dood, ik deed letterlijk niets anders. Voor mij was en is kunst nog steeds de beste therapie”, klinkt het. Gemma vond dan ook haar toevlucht in het schilderen. Zo vertelt ze dat ze soms uren aan één stuk door kan werken, zo gepassioneerd dat ze zelfs vergeet te eten of drinken.

Dochtertje Winter Rose zou deze zomer drie jaar geworden zijn, een maand ouder dat het zoontje van Mikes broer Dimitri Vegas en zijn vrouw Anouk Matton. “Hij is zo schattig, echt om op te eten. We genieten er echt van om samen dingen te kunnen doen. (...) Al blijft het dubbel: hem zien opgroeien terwijl onze dochter dat ook zou moeten doen, samen met hem.”

Gemma en Like Mike dromen ondanks de pijn nog steeds van een groot gezin met vijf kinderen, al zijn ze daar nu nog niet klaar voor.

Wie de werken van Gemma wil bekijken, kan daarvoor in mei terecht in de Goodwood Art Gallery in de Reyndersstraat in Antwerpen of op haar website gemmawinterroseart.com.

Voor Gemma is kunst de beste therapie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER