Verklede bezoekers schuiven aan in de lange rij om te genieten van een dagje op FACTS.
Foto: Dirk Verleyen

Fantasybeurs FACTS in Gent lokt opnieuw opvallend verklede bezoekers: "Hier kunnen we volledig onszelf zijn"

Dit weekend loopt Flanders Expo naar jaarlijkse gewoonte vol voor de sciencefiction- en fantasybeurs 'FACTS'. 2 dagen lang kunnen bezoekers hun favoriete artiesten, acteurs en striphelden ontmoeten. Ondanks de stakingsactie van De Lijn vanmorgen is iedereen in opperbeste stemming: "Ik vind het jammer dat het maar 2 dagen duurt", klinkt het.

Wie fan is van gezelschapsspellen, films of videogames moet dit weekend in Flanders Expo zijn voor de sciencefiction- en fantasybeurs 'FACTS'. Ieder jaar komen duizenden enthousiastelingen samen om hun favoriete acteurs, auteurs en artiesten te ontmoeten. En dat doen de meeste verkleed.

Daarnaast is er ook een Geek Market waar je filmrekwisieten, bordspellen en merchandisingproducten kan kopen. En dat is nog niet alles. In de "bordspellenzaal" kunnen bezoekers zich uitleven met retrospellen, Virtual Reality en arcadehallen.

Foto: Dirk Verleyen

Enthousiaste bezoekers

Vanmorgen bij het openen van de beurs stonden al heel wat bezoekers op post in de rij. Met de nodige verkleedstress. "Ik wist tot vanmorgen nog niet wat ik ging aandoen, maar het is gelukkig goed gekomen", zegt een bezoeker. 

In de buitenwereld ben ik het buitenbeentje, maar hier hoor ik bij een groep

Voor veel mensen voelt FACTS aan als thuiskomen. "Het is een plek waar we volledig onszelf kunnen zijn. Je weet dat je omringd bent door mensen met dezelfde passie. In de buitenwereld ben ik het buitenbeentje, maar hier hoor ik bij een groep. Het is mijn zesde keer dat ik kom en zeker niet de laatste keer." Een andere bezoeker komt dan weer om koopjes te doen: "Ik ga graag bij de artiesten langs om hun kunst te kopen."

Bekijk: "Mensen kijken me raar aan", maar deelnemers doen toch enthousiast verder

Videospeler inladen...

Pendelbussen door stakingsactie De Lijn

Vanmorgen brak een spontane stakingsactie uit aan de stelplaats in Gentbrugge waardoor een hele dag geen stadslijnen en tramlijnen rijden. Dat is ook slecht nieuws voor de bezoekers van 'FACTS'. De organisatie verwacht meer dan 30.000 bezoekers. Om de mensen toch ter plaatse te krijgen, worden er pendelbussen ingelegd.     

"We kregen deze ochtend het bericht dat er bussen en trams van De Lijn niet rijden vandaag. Dit kwam als een totale verrassing", klinkt het bij de organisatie. "Sinds 8.30 uur rijden er al twee pendelbussen. In totaal zullen we er vier inschakelen. We begrijpen de actie van De Lijn, maar we betreuren het dat er geen betere communicatie is."

Meest gelezen