© BELGA

Wouter Vrancken: “Even genieten van topprestatie maar niet te ver vooruitkijken”

Antwerpen -

“Uiterst tevreden”, verwoordde Genkcoach Wouter Vrancken zijn gemoedstoestand na de verdiende zege op de Bosuil. “Laat ons daar nu even van genieten. Maar we hebben nog acht matchen voor de boeg, we mogen niet te ver vooruitkijken.”

Vrancken kreeg na de wedstrijd de oprechte felicitaties van Mark van Bommel, de twee kunnen het al langer heel goed met mekaar vinden. De Antwerpcoach had weinig moeite om toe te geven dat Genk verdiend had gewonnen en voegde eraan toe dat het nu wel héél moeilijk is geworden om nog in de top 2 te eindigen.

Ziet Wouter Vrancken dat doel nog wel haalbaar? De kloof met Union en Anderlecht, die zondag nog aan de bak komen, bedraagt (voorlopig) vijf punten.

“Of we nu gaan dromen? (Schudt het hoofd) Tijdens het reguliere seizoen hebben we veel kritiek gekregen. Niet altijd terecht: we hebben gewoon veel punten laten liggen, omdat we te veel kansen misten en onszelf te vaak in de voet geschoten. Het is een dunne lijn. Ik ben uiterst tevreden met onze prestatie hier, we koppelden kwaliteit aan mentaliteit. Ik zag heel veel onverzettelijkheid bij mijn spelers, die energie haalden uit de sfeer waarmee men hier de tegenstrever uit zijn spel wil halen. Maar we spelen nog acht matchen, in play-offs kan het snel keren. Het dubbeltje kan zo maar eens aan de andere kant vallen. Dan is het aan ons om rustig te blijven. Net zoals we dat nu moeten doen, al moeten nu wel even genieten van deze prestatie.”

Compliment van Van Bommel

Vrancken lijkt met de huidige 3-4-2-1 de juiste formule gevonden te hebben.

“Het gaat verder dan de veldbezetting”, haalde hij opnieuw aan. “We speelden anders dan vorige week, omdat Antwerp op een andere manier druk zette dan Union. Maar we slaagden er weer in om de ruimtes te vinden en zo de wedstrijd naar ons toe te trekken. Na hun omschakeling bij de rust lag er minder ruimte en speculeerden we meer op de omschakeling. Dat lukte prima, we gaven amper iets weg. Ik zag maar één minpunt, in de slotfase hadden we de wedstrijd sneller kunnen en moeten beslissen. Maar dat is het enige, wat ik mijn spelers kan verwijten.”

Die kregen nog een compliment van Mark van Bommel. “Genk deed de match in de slotfase op slot door tijd te rekken. Heel vervelend. (Grijnst) Maar ik zou het ook gedaan hebben.” (mg)

Aangeboden door onze partners