© Kioni Papadopoulos

Echt Antwaarps Theater is na bijna vier jaar terug, maar wel in een nieuwe thuis

Bijna vier jaar na het einde van het Echt Antwaarps Theater kwam het theatergezelschap vrijdag opnieuw tot leven. Bezielers Ruud De Ridder en Nicole Laurent staan weer op de planken met een nieuwe komedie, ‘Onze Piet is ne kwiet’. Niet meer in hun vertrouwde zaal in de Arenbergstraat, maar in Play Zuid op de Vlaamsekaai.

Bron: ATV

In juni 2020 kondigden Ruud De Ridder en Nicole Laurent met pijn in het hart het einde van het Echt Antwaarps Theater aan. “Het coronavirus heeft ons de nek omgedaan”, klonk het. Net voor het veertigste seizoen werden alle activiteiten stopgezet. Gedurende vier decennia was het gezelschap een begrip. Het Echt Antwaarps Theater speelde maar liefst 150 authentiek Antwerpse komedies in het theater, en scoorde ook op televisie met reeksen als Bompa en Drie mannen onder één dak. “Wij danken U van harte voor uw trouwheid als toeschouwer van het echt Antwaarps Teater en zijn er fier op dat wij U sinds 1981 al die jaren plezier hebben mogen verschaffen”, schreef destijds De Ridder op de website.

Meer dan drie jaar later kwam het blijde nieuws dat het Echt Antwaarps Theater zou terugkeren. Het Antwerpse Paljas Theaterproducties zet het iconische gezelschap terug op de planken voor zijn vijftigste verjaardag. Of de comeback eenmalig is, hangt van het publiek af. Onze piet is ne kwiet loopt nog tot 20 april in Play Zuid. Ook Anke De Ridder, dochter van de bezielers, en Patrick Onzia zijn in het stuk te zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV