Van der Poel viert de winst met zijn vriendin, Roxanne Bertels.
Volledig scherm
Van der Poel viert de winst met zijn vriendin, Roxanne Bertels. © Photo News / BELGA

De koning van het voorjaar: wereldkampioen Van der Poel imponeert met monstersolo van 60 km en wint Parijs-Roubaix

Imponeren, zoals alleen hij dat kan. Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) heeft zijn tweede kassei veroverd in Parijs-Roubaix. De wereldkampioen gaf de concurrentie het nakijken op 60 km van de finish en keek niet meer om. Jasper Philipsen maakte het ploegfeestje compleet met een tweede plaats.

197 reacties

  • Jos Vandermeulen

    3 weken geleden
    VDP heeft verdiend gewonnen, temeer omdat de rest geen kwaliteit in huis heeft. Dat men hierboven nu VDP met Merckx gaat vergelijken is wel met de haren getrokken. Niemand, maar dan ook niemand zal een palmares zoals dat van Merckx kunnen voorleggen. Mannen als Boonen, Museeuw, e.d. hebben dit ook gepresteerd, dus zo speciaal is het niet wat VDP doet. Vroeger reden ze (bijna) alles en nu is men zo selectief dat er bijna geen competitie/concurrentie meer is.
  • martine vandamme

    3 weken geleden
    Sleutelmoment is dat de mannen van Lidl-Trek het gat toe rijden op Vermeersch, Küng en Politt . Zo konden de mannen van Alpecin bekomen en zich voorbereiden. Lidl-Trek had beter de kat uit de boom moeten kijken en hun krachten sparen op de aanval van Mathieu men wist dat die ging komen.
  • Dieter Pepermans

    3 weken geleden
    In de RVV is enkel Pogie even goed of beter. In PR is Wout de grootste concurrent. VDP had dit jaar enkel geklopt kunnen worden als de ploegen van zijn grootste concurrenten op volle sterkte waren geweest. De grootste concurrenten waren Visma en Liddl-Trek en die waren dus alles behalve op grootste sterkte. Bleek Alpecin zelf ook nog top te zijn.Dan krijg je 2 keer een one-man show. Maar ook dat toont wel aan hoe sterk VDP is in dergelijke klassiekers. Maar LBL winnen, dat denk ik niet.
  • Patrick Vanquickelberghe

    3 weken geleden
    Na gent-wevelgem zeiden ze dat ze Mathieu zijn code gekraakt hadden. Ik denk dat hij het wachtwoord veranderd heeft. Dikke proficiat van een Wout van Aert fan aan Mathieu.
  • Joris Jochems

    3 weken geleden
    Prachtig, wat een geweldenaar.