© BELGA

Nieuwe klap voor Visma-Lease a Bike: ex-winnaar Dylan van Baarle “voelt zich niet goed” en kan niet starten in Parijs-Roubaix

Het rampvoorjaar van Visma-Lease a Bike blijft maar voortduren. Dylan van Baarle kan zondag niet starten in Parijs-Roubaix, zo bevestigde de Nederlandse formatie via ‘X’. De Nederlandse kampioen “voelt zich niet goed”.

Marnix Taes

Door het wegvallen van Van Baarle start Visma-Lease a Bike maar met zes renners. Christophe Laporte, Julien Vermote, de broers Mick en Tim van Dijke, Per Strand Hagenes en Edoardo Affini zullen de Nederlandse hoop hoog moeten houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het medisch bulletin van Visma-Lease a Bike wordt op die manier nog groter. Christophe Laporte werd ziek tijdens Milaan-Sanremo en in de E3 Saxo Classic ging Van Baarle samen met Tiesj Benoot en Per Strand Hagenes zwaar tegen de grond. De Nederlandse kampioen kwam er zonder kleerscheuren vanaf, Benoot en Hagenes niet. De Belg sukkelde nadien met gebroken ribben, terwijl de Noor een dubbele neusbreuk op.

Het absolute drama vond echter een week nadien plaats, toen Wout van Aert slachtoffer werd van een massale valpartij in Dwars door Vlaanderen. De kopman van de Killer Bees brak zijn borst -en sleutelbeen en ook enkele ribben. Maar ook de kopmannen voor het klimwerk liepen zware averij op. Jonas Vingegaard viel samen met onder andere Primoz Roglic en Remco Evenepoel zwaar in de Ronde van het Baskenland en liep onder meer een gebroken sleutelbeen en klaplong op. De deelname aan de Tour de France komt zo in gedrang voor de titelverdediger, terwijl Van Aert al enkele voorzichtige stappen zette in zijn revalidatie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer