Nassim Achenteh (r) scoorde het enige doelpunt van de partij.© Dick Demey

Plus ArtikelKATTENBOS 1 - LINDELHOEVEN A 0 voetbal tweede provinciale B

Nederlander Achenteh loodst degradatiekandidaat Kattenbos in derby voorbij leider Lindelhoeven

Kattenbos (2e prov. B) boekte een noodzakelijke zege in de degradatiestrijd tegen leider Lindelhoeven, dat zo nog vier punten voorsprong heeft op achtervolger Kadijk. De Eindhovense aanwinst Achenteh scoorde het enige doelpunt.

Geert Stienissen

Een derby onder hoogspanning - Kattenbos wil degradatie vermijden en Lindelhoeven speelt voor de titel - levert zelden goed voetbal op. En vooral bij Lindelhoeven leverde dat knikkende knieën op. Vanherck en Goutsmet waren nochtans dicht bij een bezoekende treffer. Uiteindelijk wist enkel de thuisploeg te scoren. Van Casand ging tussen twee verdedigers met de bal aan de haal en hij bediende zijn Eindhovense maatje Nassim Achenteh, die met een gekruist schot de netten liet trillen. De 1-0 was meteen de eindscore. En daarin had Nico Hoes een groot aandeel. Als gelegenheidsrechtsback degradeerde hij Jonas Meeus, goed voor de helft van de Lindelse goals, tot een figurant. 

In de slotfase lokte de hinderende Van Casand een fout uit bij Lindelhoeven-goalie Burhan, die daarmee zijn derde gele karton en de daarbij horende schorsing pakte. Was het karma? Minuten later kreeg ook Van Casand een derde geeltje, waardoor hij volgend weekend eveneens op het strafbankje zit. (gsb)

KATTENBOS: Mannaerts, Hoes (85’ Timmermans), Pauwels, Schoonheijm, Z. Dirx, B. Vandenberk, Goossens, Ten Hoeve (81’ Caerts), Achenteh (65’ Kuijlaars), Burhan (88’ Vreysen), Van Casand.

LINDELHOEVEN: Burhan, Pellens (87’ Drieskens), Geunens, Catteeuw, Maes, Wielockx, Meus, Goutsmet, Claeys, Meeus, Vanherck.

DOELPUNT: 53’ Achenteh

GELE KAARTEN: B. Vandenberk, T. Burhan, Geunens, Van Casand.

SCHEIDSRECHTER: Sas.

TOESCHOUWERS: 250.