90+2'
Dennis Eckert Ayensa
90+2'
2 - 3

Union heeft zijn start in de play-offs compleet gemist. Na het verlies tegen Genk volgde nu een nieuwe dreun tegen Cercle Brugge: 0 op 6 is het bikkelharde verdict. Voor eigen publiek stonden de Brusselaars na amper zes minuten al 0-2 in het krijt. Union vond wel een aansluitingstreffer, maar botste dan op een dodelijke counter na alweer slap verdedigen.

Union - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Union beleeft een dramatische start en kijkt na nauwelijks zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan. Een dubbele opdoffer die de thuisploeg een hele wedstrijd lang met zich meesleept.

• Man van de match: Een goal en een assist, Alan Minda speelde een cruciale rol in de overwinning van Cercle. De Ecuadoraan opende al na amper vijf minuten de score en bood Somers 20 minuten voor het einde de 1-3 aan.

• Opvallend: Na 3,5 jaar is Cercle er eindelijk nog eens in geslaagd om Union te verslaan. In de voorgaande 10 onderlinge duels was dat de vereniging niet gelukt en ging het zelfs 7 keer onderuit. Bij de vorige zege van Cercle tegen Union speelden beide teams nog in tweede klasse.

Dramatische start voor Union

0-2 na amper zes minuten, wie had dat gedacht? Na de valse start van de Champions' Play-offs tegen Racing Genk wou Union zich herpakken tegen Cercle Brugge, maar de wedstrijd begon dramatisch voor de competitieleider.

Vanhoutte nam achteraan de plek in van Burgess en dat pakte niet goed uit. Op een hoge bal van Siquet liet hij zich te makkelijk aftroeven door Lopes en die bood Minda de vroege openingsgoal aan.

Meteen daarna kreeg Nilsson een uitgelezen kans om Union snel weer langszij te brengen, maar Warleson stak daar een stokje voor. Geen 1-1, wel 0-2, want op de tegenaanval sloeg Cercle opnieuw genadeloos toe. Met zijn 25e competitietreffer maakte Denkey de droomstart van Cercle compleet.

Union ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar botste op Warleson. De Cercle-doelman voorkwam een owngoal van Lopes en pareerde ook een gevaarlijk schot van Sadiki.

Met de rust in zicht moest Warleson zich toch gewonnen geven. Na een overtreding op Lapoussin ging de bal op de stip en Nilsson kon Union alsnog met een goed gevoel naar de kleedkamer sturen.

Ayensa maakt het nog spannend

Bij Cercle zetten ze zich schrap voor een stormloop van Union in de tweede helft, maar die kwam er niet. Warleson moest wel zijn kunnen tonen op een knappe vrije trap van Puertas, voor Nilsson was het dan weer net niet op een lage voorzet van Amoura.

Cercle hield al bij al makkelijk stand en loerde op de counter. Twintig minuten voor het einde sloegen de bezoekers zo na balverlies van Sykes opnieuw genadeloos toe. Minda lokte Moris uit zijn doel en zo kon Somers op zijn aangeven de 1-3 makkelijk in doel tikken.

Union hing in de touwen, maar in de extra tijd laaide de hoop toch weer op in het Dudenpark. Kabangu schudde de uitgekomen Warleson van zich af en Ayensa prikte de late aansluitingstreffer binnen. Het zorgde voor een spannende slotfase, maar verder kwam Union niet meer.