Tweede aanslag in evenveel weken tijd in Berchem, daders laten boodschap achter

Onbekenden hebben zaterdagnacht voor de tweede keer in twee weken een aanslag gepleegd aan een appartementsgebouw in de Fruithoflaan in Berchem. De daders lieten opnieuw een boodschap achter voor hun doelwit, een veroordeelde drugscrimineel.

jtp
Bron: GVA

“Voor de tweede week op twee weken tijd uit je bed geknald worden, leuk is anders”, verzucht een bewoonster van de anders zo rustige Fruithoflaan in Berchem. De vrouw woont in een van de appartementsgebouwen aan de kant van de terreinen van Berchem Sport en schrikte rond 2.45 uur op van een luide knal op straat.

Opnieuw, want iets meer dan twee weken was het al eens prijs in de Fruithoflaan. Toen brachten onbekenden ook al een explosief tot ontploffing aan de inkomhal. De glazen inkomdeur sneuvelde, maar vooral de boodschap op de overgebleven ramen viel op: “Shady homo show me your power”.

Zaterdagnacht viseerden de daders dezelfde man, want opnieuw staat op de ramen dezelfde boodschap te lezen: “Show your power #2”. Deel twee dus. De deur sneuvelde opnieuw. Het doelwit van de aanslag, C.K., woont in het appartementsgebouw maar zou volgens buren aan het verhuizen zijn. Hij werd vorig jaar door de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot vier jaar cel in een drugszaak.

LEES OOK:

K. kwam in het onderzoek naar voor als een spilfiguur binnen de criminele organisatie die zich inliet met de handel in verdovende middelen. Hij trof onder meer voorbereidende handelingen met het oog op de invoer van drugs, maar werd eveneens betrapt op de verkoop van cocaïne, MDMA, cannabis en ketamine.

De Antwerpse politie kwam zaterdagnacht onmiddellijk ter plaatse, maar nazicht in de omgeving bleek negatief. Het gerechtelijk lab en ontmijningsdienst Dovo voerden een sporenonderzoek uit. De federale gerechtelijke politie is een onderzoek gestart.

© jtp

© jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen