© RUDY DECLERCK

Beerschot promoveert! Het is officieel na overwinning in Oostende, nu de titel pakken?

Beerschot keert volgend seizoen officieel terug naar de Jupiler Pro League. In Oostende waren de goals van Verlinden en Wright-Phillips genoeg om mathematisch zeker te zijn: 1-2. Nog één puntje en na het promotiefeest volgt er ook nog een titelfeest.

Yannick Lambrecht

Al voor de aftrap wist Beerschot duidelijk wat er op het spel stond. Door de gunstige resultaten van de concurrenten op zaterdagavond kon de promotie een zekerheid worden, maar hoe dan ook moest het zondag wel nog zelf winnen in Oostende.

Droomstart

Beerschot verkoos een rustig wedstrijdbegin, zonder meteen mee te gaan in alle enthousiasme of zenuwen van de meegereisde supporters. Na amper tien minuten stond het toch al mooi 0-1. Na een onderschepping van Cagro en een passje van Wright-Phillips kwam de bal bij Verlinden. Die trapte naar de verste hoek, doelman Bossin mispakte zich op de bots en het stampvolle uitvak mocht al een eerste keer vieren. Een ideale start voor Beerschot.

Niet dat het iets veranderde aan het spel, integendeel zelfs. Beerschot kon zich nog meer bezighouden met controleren in plaats van drukken. Kwam er toch eens een Kustboy door, dan stond de defensie paraat om het gevaar te ontmijnen. KVO heeft de punten toch nodig in de strijd om het behoud? Op het veld was daar alleszins bitter weinig van te zien. Het tempo zakte alsmaar dieper onder het zeeniveau. Nzita kopte nog hard naast en daarmee was een slaapverwekkende eerste helft – op dat ene moment na – beklonken.

Droomvervolg

In feite moest Beerschot gewoon eventjes doordrukken om de voorsprong te verdubbelen… en dat deed het ook. Slechts enkele minuten ver in de tweede helft en Nzita bediende Wright-Phillips, die moederziel alleen voor doel stond, om de 0-2 erin te jagen.

Deze keer schudde de tegengoal Oostende wel wakker en begon de druk voor het eerst toe te nemen. Lange tijd zonder al te groot gevaar, tot Weymans onoordeelkundig verdedigde op een hoekschop en Medley dan toch de aansluitingstreffer kon inkoppen: plots 1-2. Coach Kuyt stuurde prompt Michez, Huiberts en Keita op het veld om zijn ploeg nieuw leven in te blazen.

In een prangende slotfase gaf Beerschot het niet meer uit handen, al scheelde het een haar. Helemaal op het einde miste Van Daele nog een reuzekans en werd zelfs een buitenspelgoal van Henderson afgekeurd. Vinck ging er ook nog af met een rode kaart. Lichte hartverzakking, maar het kwam dan toch tot een goed einde voor Beerschot.

Droomeinde?

Nu de promotie dus al binnen is, kan Beerschot zich focussen op de titel. Eén puntje in de laatste duels tegen Beveren of Patro Eisden volstaat om dichtste achtervolger Dender af te houden. Maar eerst: promotiefeest!

K
KV Oostende
1
:
2
Beerschot Logo
Beerschot
Thomas Franken

Aan de supportersbussen gaat het feest voort

Hannes van Gael

Spelers vieren bij de fans

Hannes van Gael

Op het Kiel kunnen ze beginnen aan een feestnacht!

Hannes van Gael

Wat een ontlading bij de Beren

De spelers spurten na het laatste fluitsignaal naar de meegereisde supporters om de promotie te vieren.
Hannes van Gael
Hannes van Gael

Beerschot keert terug naar eerste klasse

De slotfase stond bol van de spanning met een afgekeurde goal en opstootjes, maar de 1-2 ligt vast. Beerschot speelt volgend seizoen opnieuw in eerste klasse. Pakken ze volgende week ook de titel?
Hannes van Gael

Beerschot ontsnapt (bis)

Daar is dan toch de gelijkmaker van Henderson, maar de vlag gaat de lucht in voor buitenspel. Het lijkt wel te kloppen, maar het is niet duidelijk van wie de bal komt.
Hannes van Gael

Beerschot ontsnapt! Vandaele mist van dichtbij

Invaller Vandaele kan vanop een meter of tien aanleggen, maar schiet onbegrijpelijk langs de verkeerde kant van de paal.
Hannes van Gael
Hannes van Gael

Opnieuw net niet voor Reyners

Weer kan Reyners de partij in een beslissende plooi leggen, maar opnieuw schiet de topschutter van Beerschot over.
Hannes van Gael

Het laatste kwartier wordt nagelbijtend gevolgd in cafe Stadion op het Kiel

Hannes van Gael
Hannes van Gael

Eerste kaart voor de Mannekes

Sanusi gaat op de voet van Decoene staan en wordt met geel bestraft.
Hannes van Gael

Schietkans voor Reyners

De topschutter van Beerschot kapt naar zijn linker in de grote rechthoek, maar mikt zijn schot twee meter over. Daar zet meer in.
Hannes van Gael
Keita is nog maar net ingevallen en zijn shirt wordt bijna uitgetrokken door Vinck. Terecht geel.
Hannes van Gael
Hannes van Gael

Nog een dik kwartier bibberen

Beerschot krijgt het niet cadeau van KVO. De 1-2 zorgt voor veel spanning. En wat als die bal op de stip was gegaan voor de thuisploeg?
Hannes van Gael
Hannes van Gael

Kuyt grijpt in na de 1-2

De Nederlandse coach haalt Verlinden en Weymans naar de kant voor Michez en Huiberts.
Hannes van Gael

Medley maakt het weer spannend

Dewaele trapt goeie corners voor KVO. Bij de eerste wordt een kopbal afgeblokt door Matthys. Bij de tweede profiteert Medley na slecht wegboksen van Matijas.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners