Opnieuw schepen aangevallen voor de kust van Jemen

© Getty

Voor de kust van Jemen zijn zondag opnieuw twee raketten afgevuurd op schepen. Dat zegt de Britse veiligheidsfirma Aubrey. Het gaat al om de derde aanval op schepen in de regio in 24 uur tijd. Van schade of gewonden is geen sprake.

Zaterdag was een ander schip voor de kust van Jemen al het doelwit van raketvuur. Volgens United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) werd een van de raketten zondag onderschept door de door de VS geleide internationale coalitie. De andere kwam in het water terecht.

De aanvallen werd zondagmiddag opgeëist door de Jemenitische Houthi-rebellen. Ze waren gericht op twee Italiaanse schepen en een Brits vaartuig, luidt het.

De houthi-rebellen voerden sinds november tientallen raketaanvallen uit op handelsschepen in de Rode Zee en de Golf van Aden. Ze richtten zich daarbij in eerste instantie op schepen met een link met Israël, uit solidariteit met de Palestijnen in de Gazastrook, maar ook schepen uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn geregeld het doelwit.

Partner Content