© RUDY DECLERCK

Beerschot keert terug naar eerste klasse: Kielse Ratten ontsnappen twee keer in de toegevoegde tijd, maar de buit is binnen

Beerschot keert volgend seizoen officieel terug naar de Jupiler Pro League. In Oostende waren de goals van Verlinden en Wright-Phillips genoeg om mathematisch zeker te zijn: 1-2. Nog één puntje en na het promotiefeest volgt er ook nog een titelfeest.

Yannick Lambrecht

Al voor de aftrap wist Beerschot duidelijk wat er op het spel stond. Door de gunstige resultaten van de concurrenten op zaterdagavond kon de promotie een zekerheid worden, maar hoe dan ook moest het zondag wel nog zelf winnen in Oostende.

Droomstart

Beerschot verkoos een rustig wedstrijdbegin, zonder meteen mee te gaan in alle enthousiasme of zenuwen van de meegereisde supporters, maar na amper tien minuten stond het toch al mooi 0-1. Na een onderschepping van Cagro en een passje van Wright-Phillips kwam de bal bij Verlinden. Die trapte naar de verste hoek, doelman Bossin mispakte zich op de bots en het stampvolle uitvak mocht al een eerste keer vieren. Ideale start voor Beerschot.

Niet dat het iets veranderde aan het spel, integendeel zelfs. Beerschot kon zich nog meer bezighouden met controleren in plaats van drukken. Kwam er toch eens een Kustboy door, dan stond de defensie paraat om het gevaar te ontmijnen. KVO heeft de punten toch nodig in de strijd om het behoud? Op het veld was daar alleszins bitter weinig van te zien. Het tempo zakte alsmaar dieper onder het zeeniveau. Nzita kopte nog hard naast en daarmee was een slaapverwekkende eerste helft – op dat ene moment na - beklonken.

Droomvervolg

In feite moest Beerschot gewoon eventjes doordrukken om de voorsprong te verdubbelen… en dat deed het ook. Slechts enkele minuten ver in de tweede helft en Nzita bediende Wright-Phillips, die moederziel alleen voor doel stond om de 0-2 erin te jagen.

Deze keer schudde de tegengoal Oostende wel wakker en begon de druk voor het eerst te groeien. Lange tijd zonder al te groot gevaar, tot Weymans onoordeelkundig verdedigde op een hoekschop en Medley dan toch de aansluitingstreffer kon inkoppen: plots 1-2. Coach Kuyt stuurde prompt Michez, Huiberts en Keita op het veld om zijn ploeg nieuw leven in te blazen. Dat bleek te volstaan: in een prangende slotfase – met wel nog een hartverzakking bij de afgekeurde buitenspelgoal van Henderson - gaf Beerschot dit niet meer uit handen.

Droomeinde?

Nu de promotie dus al binnen is, kan Beerschot zich focussen op de titel. Eén puntje in de laatste duels tegen Beveren of Patro Eisden volstaat om dichtste achtervolger Dender af te houden. Maar eerst: promotiefeest!

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer