© AP

Tennisser Matteo Berrettini pakt in Marrakech eerste titel in bijna twee jaar

Matteo Berrettini (ATP 135) heeft zich zondag tot eindwinnaar gekroond van het ATP 250-toernooi in Marrakech (gravel/579.320 euro). De 27-jarige Italiaan, voormalig nummer zes van de wereld, klopte in de finale de Spaanse titelverdediger Roberto Carballes Baena (ATP 64) in twee sets (7-5 en 6-2).

Bron: BELGA

Het is voor Berrettini zijn achtste ATP-titel, in zijn dertiende finale. Zijn laatste eindzege dateerde van juni 2022, op het gras van Queen’s. De Italiaan, Wimbledon-finalist in 2021, nam in Marrakech deel met een beschermde ranking. Door veelvuldig blessureleed de voorbije twee jaar zakte hij uit de top 100. Vorige maand bewees hij weer terug op de goede weg te zijn met een finaleplaats op het Challengertoernooi in het Amerikaanse Phoenix. In Marokko zette hij zijn opmars verder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 31-jarige Carballes Baena kon zijn titel in Marrakech niet verlengen. Hij blijft steken op twee titels, Quito (2018) en Marrakech (2023), in drie finales.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer