© BELGA

De titelstrijd ligt helemaal open: dit is de nieuwe stand in de Champions’ Play-offs na de nederlagen van Union en Anderlecht

Na amper twee speeldagen in de Champions’ Play-offs ziet de titelstrijd er plots helemaal anders uit. Union (nederlaag tegen Cercle Brugge) en Anderlecht (nederlaag tegen Club Brugge) leiden nog steeds de dans, maar de voorsprong op de eerste achtervolgers is plots overbrugbaar.

Vincent Van Genechten

Union startte de play-offs met 35 punten. Dat waren er drie meer dan Anderlecht, negen meer dan Antwerp en Club, en elf meer dan Cercle en Genk.

De start:

1. Union - 35

2. Anderlecht - 32*

3. Antwerp - 26

4. Club Brugge - 26*

5. Cercle Brugge - 24*

6. Genk - 24*

* Bij de ploegen met een ster is het puntenaantal na halvering naar boven afgerond. Bij een gelijke stand met een ploeg zonder ster, komen zij na die ploeg.

Meer nog: Union telde na de reguliere competitie zelfs 23 punten meer dan Genk (en Cercle) en 19 meer dan Club. Door de zes op zes van de Limburgers en vier op zes van de West-Vlamingen staan Genk en Club plots op amper vijf punten van de Brusselse clubs. En is het nog onsuccesvolle Antwerp plots allerlaatste in de Champions’ Play-offs.

© Isosport

De nieuwe situatie:

1. Union - 35

2. Anderlecht - 35*

3. Club Brugge - 30*

4. Genk - 30*

5. Cercle Brugge - 28*

6. Antwerp - 26

Volgende week staat bovendien de clash tussen Anderlecht en Union op het programma. Club krijgt Antwerp over de vloer en Genk speelt thuis tegen Cercle.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer