© Isosport

Hein Vanhaezebrouck ziet hoe gretige Buffalo’s geen genade kennen met Westerlo: “Ik ben een tevreden coach”

GENT -

Zes op zes. AA Gent ligt perfect op koers om de Europe Play-Offs te winnen. Op bezoek bij Westerlo kwamen de Buffalo’s nooit in de problemen: “Je kunt niet elke keer vijf keer scoren maar sinds Union slikken we maar twee doelpunten in vier matchen”, stelt Hein Vanhaezebrouck tevreden vast.

Stefan Smet

De Gentse fans lieten er vooraf al geen twijfel over bestaan. De ‘salonremise’ eiste om een sportieve revanche en die kwam er ook. De Buffalo’s kenden geen genade met Westerlo en bij rust lagen de Kemphanen al uitgeteld tegen het canvas: Gandelman en Tissoudali troffen raak, terwijl de ongelukkige Haidara al voor de pauze zijn tweede gele kaart van de avond slikte.

“We wilden snel op voorsprong komen en zo ook de drie punten pakken. Twee snelle goals en een rode kaart, dan weet je: als je nu geen domme dingen doet, zijn die drie punten binnen”, aldus Hein Vanhaezebrouck die wel nog een puntje van kritiek formuleerde. “Na rust vond ik het ons niet geweldig doen: te geforceerd en te traag. Na de wissels kwam er opnieuw meer dynamiek en volgden er ook weer kansen.”

Zo maakten na rust onder meer Yokota en Kums hun opwachting bij de Buffalo’s: “Ik was blij om hen terug te zien na een lange blessure. Dat is alleen maar goed voor ons. Ik ben dan ook een tevreden coach. Je kunt niet elke keer vijf keer scoren maar sinds Union slikken we maar twee doelpunten in vier matchen. Eerder dit jaar slikten we gemiddeld twee goals per match. De terugkeer van Watanabe en Hong gaf ons een boost, dat is duidelijk!”

In de toegevoegde tijd legde Gandelman uiteindelijk de 0-3 eindstand vast. Opnieuw een opsteker voor de Israëli die de laatste weken aan de lopende band scoort: “Hij heeft die kwaliteiten, dat wisten we. Niet iedereen blijkbaar want er werd getwijfeld aan hem. Ook onze fans sloten hem ondertussen in de armen. Het was de transfer van de coach, dan zijn ze daar kritischer voor. Ach, mijn vel is dik genoeg”, besloot de Gentse coach met een knipoog.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer