De flapperende motorkap bovenaan.
Foto: X @bvrtender

Boeing 737-800 van Southwest Airlines verliest motorkap: toestel keert terug, geen gewonden

Een Boeing 737-800 van de Amerikaanse maatschappij Southwest Airlines heeft een kap van een van de motoren verloren. Het toestel moest terugkeren. Niemand raakte gewond. Boeing had de voorbije maanden wel meer af te rekenen met technische incidenten. 

Het toestel was gisteren op weg naar Houston (Texas). De losgeraakte kap raakte een van de vleugelkleppen. Daarop keerde het vliegtuig - 25 minuten na opstijgen - veilig terug naar de luchthaven van Denver. 

De Amerikaanse zender CNN schrijft dat in opgenomen gesprekken met de luchtverkeersleiding een piloot melding maakt van passagiers en bemanning die iets hards op de vleugel hoorden. 

Bekijk: de motorkap blijkt al los te zitten van bij het taxiën

Videospeler inladen...

Southwest Airlines laat weten dat een vervangtoestel de passagiers naar hun bestemming heeft gebracht. "We verontschuldigen ons voor het ongemak van hun vertraging, maar we geven onze hoogste prioriteit aan de ultieme veiligheid voor onze klanten en medewerkers", luidde het.

Het liep gisteren goed af voor de 141 mensen aan boord.
Foto: AP

De 135 passagiers en 6 bemanningsleden liepen uiteindelijk een vertraging op van 3-4 uur. De Boeing 737-800 van Southwest is nu binnen voor onderhoud. Het bewuste toestel is in gebruik sinds juni 2015. Boeing zelf wenst voorlopig niet te reageren.

Voor de bekende vliegtuigbouwer is dit alweer slecht nieuws, na een reeks van technische incidenten. Zo kwam er in januari een deurpaneel los tijdens een vlucht van Alaska Airlines. Als gevolg van de problemen stapt topman Dave Calhoun eind dit jaar op.

Meest gelezen