Archiefbeeld ter illustratie
Foto: Belga

Man die huisarts uit Izegem vermoordde, moet erfenis aanvaarden om schadevergoeding te kunnen betalen

De man die een huisarts uit Izegem vermoordde, moet van de rechter de erfenis van zijn moeder aanvaarden.Ā Hij werd veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar en een schadevergoeding van iets meer dan 300.000 euro, maar hij had niet genoeg geld om die te betalen. Onlangs weigerde hij de erfenis van zijn moeder, maar de rechter heeft nu beslist dat hij die moet aanvaarden, zodat hij de schadevergoeding aan de familie van het slachtoffer kan betalen.

De huisarts uit Izegem werd 9 jaar geleden met een mes om het leven gebracht door een patiĆ«nt. Die had hem gebeld, zogezegd omdat hijĀ ernstige rugklachten had.Ā Eigenlijk wou hij de arts gewoon naar zijn huis in Ingelmunster lokken om hem met 2 messteken in de hals om het leven te brengen.

De rechter veroordeelde hem tot een celstraf van 28 jaar en een schadevergoeding van iets meer dan 300.000 euro. Maar omdat de man niet zoveel geld heeft, bleef de schadevergoeding grotendeels onbetaald.

Erfenis weigeren

Onlangs weigerde de man de erfenis van zijn moeder, maar de rechter heeft nu beslist dat hij die wƩl moet aanvaarden, zodat hij de schadevergoeding aan de familie van het slachtoffer kan betalen.

"De familie is opgelucht, want de moord is ook al bijna 10 jaar geleden", zegtĀ Kristiaan Vandenbussche, de advocaat van de familie.Ā "Voor die mensen is het ook een morele overwinning, want het is de eerste keer dat er geld uit de zakken van de dader naar de familie zal gaan.

Het is wel nog koffiedik kijken of de volledige schadevergoeding gedekt zal worden.Ā In de erfenis zit een huis, 2 garages en een stuk grond. Het hangt af van de verkoopwaarde of de familie volledig of voor een groot deel betaald zal worden."

Meest gelezen