moord

Vermoedelijke moordenaar aangehouden van vrouw die in Schelde werd gegooid

Het lichaam van Dubois werd maandag aangetroffen in de Schelde.© Bernard Libert

De vermoedelijke moordenaar van Cathy Dubois is zondag aangehouden, zo bevestigt het parket van Doornik een eerder bericht van de Franstalige krant La Dernière Heure. De 47-jarige vrouw uit Doornik werd mogelijk het slachtoffer van een fout gelopen overval.

mtm

Cathy Dubois raakte zaterdag 30 maart vermist, kort nadat ze rond 23.30 uur haar restaurant in Doornik had afgesloten. Normaal gezien zou ze er nog even nablijven om de afwas te doen, maar er werd niets meer van haar vernomen, waarna haar vriend alarm sloeg. Een dag later werd haar beschadigde Peugeot gevonden nabij het station van Doornik en op maandag 1 april werd haar levenloze lichaam in de Schelde aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat Dubois met geweld om het leven gekomen was.

La Dernière Heure meldde maandag dat de vermeende dader zondag gevat werd en het parket van Doornik heeft die informatie intussen bevestigd. “Ik kan de vrijheidsberoving van een persoon bevestigen. Er zal vandaag geen verdere communicatie plaatsvinden”, aldus Frédéric Bariseau, afdelingsprocureur bij het parket van Doornik, maandagvoormiddag.

Volgens de Franstalige krant gaat het om een man die zich “in drugskringen” ophoudt en verslaafd zou zijn aan cocaïne. Hij zou echter geen voorgeschiedenis hebben van zware geweldfeiten, waardoor de politie zou vermoeden dat Dubois mogelijk het slachtoffer werd van een fout gelopen overval.

De verdachte moest maandag voor onderzoeksrechter Christine Dierick verschijnen en zou volgens de Franstalige nieuwssite RTL bekentenissen hebben afgelegd, al wilde het parket dat voorlopig nog niet bevestigen.

Dubois had een zoontje en was eigenares en chef-kok van het restaurant Une P’tite Envie in het centrum van Doornik. Ze werkte ook nog als secretaresse en onderwijzeres in een plaatselijke basisschool.