© Politie Carma

Politie Carma stelt 19 overtredingen vast bij controles in Genk, Houthalen-Helchteren en Zutendaal

Genk/Houthalen-Helchteren/Zutendaal -

De politie Carma heeft zaterdagavond en -nacht tussen 19 en 3 uur in verschillende cafés en wijken in Genk, Houthalen-Helchteren en Zutendaal controles gedaan. In totaal werden 19 boetes uitgeschreven, vooral voor drugsbezit.

Olivier Simons

In Genk werden 31 personen gecontroleerd in een café op de Onderwijslaan. Er werden geen overtredingen vastgesteld. In de buurt van het station en het centrum werden 20 personen gecontroleerd. Er werd twee pv’s opgesteld voor drugsbezit. Ook voor onder meer rijden zonder gordel en rijden zonder rijbewijs werden boetes uitgeschreven.

In Waterschei werd één vereenvoudigd pv opgesteld voor drugsbezit en één pv voor een niet-verzekerd voertuig. Het rijbewijs van die bestuurder werd ook meteen ingetrokken. De politie stelde twee pv’s op voor verboden wapenbezit. Verder werden in Kolderbos, Vlakveld en Winterslag ook boetes uitgeschreven.

De politie controleerde zeven personen in een café op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een van hen had drugs bij en kreeg een pv. In Houthalen-Oost werden 16 personen gecontroleerd en één pv opgesteld voor rijden zonder rijbewijs. In Meulenberg werden twee personen betrapt met lachgas. Ze kregen een GAS-boete.

Ten slotte werd ook in Zutendaal een vereenvoudigd pv opgesteld voor drugsbezit, en een onmiddellijke inning in het kader van keuring.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer