Genieten van gerechten vanuit de hele wereld én elkaar gezelschap. Dat was het concept van De Warmste Tafel in ontmoetingscentrum De Hazelaar in Hasselt.© Raymond Rutten

Syrische koekjes, Spaanse tortilla’s en veel gezelligheid op De Warmste Tafel in Hasselt

Hasselt -

Genieten van gerechten vanuit de hele wereld én elkaar gezelschap. Dat was het concept van De Warmste Tafel in ontmoetingscentrum De Hazelaar in Hasselt.

Raymond Rutten

“Het idee is simpel: kook je lievelingsgerecht, breng het mee naar De Warmste Tafel en deel het met je medemensen”, zegt Behice Yilmaz van organisatie Arktos. “Zo kunnen we de tafel dekken met een mix aan smakelijke gerechten uit verschillende culturen. Dat is trouwens maar bijzaak: het gaat er vooral om dat mensen de kans krijgen om nieuwe mensen te leren kennen.”

De Syrische Hanadi uit Zonhovense is met haar twee dochtertjes gekomen met een flinke lading namools. “Dat zijn koekjes die ik bak voor het Suikerfeest om de ramadan mee af te sluiten”, legt ze uit. Angela Castro uit Hasselt is op de afspraak met Spaanse tortilla’s. “Ik heb een heel open geest en ik kijk ernaar uit om nieuwe mensen uit andere culturen te leren kennen”, benadrukt ze.(raru)

© Raymond Rutten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer