Een voetbalwedstrijd op niveau had Roland Adriaensens (98) nog nooit gezien. Tot zijn kleindochter hem als verrassing een vip-uitstap naar KRC Genk cadeau deed.© Raymond Rutten

Brusselaar Roland wordt op zijn 98ste nog supporter van KRC Genk: “Ik mocht niks roods dragen”

Hasselt -

Een voetbalwedstrijd op niveau had Roland Adriaensens (98) nog nooit gezien. Tot zijn kleindochter hem als verrassing een vip-uitstap naar KRC Genk cadeau deed. De Brusselaar van origine was zo onder de indruk dat hij nu een hevige supporter van blauw-wit is.

Raymond Rutten

“Elke zondag komt mijn kleindochter Ellen mij ophalen in mijn assistentiewoning in Villa Temporis in Hasselt. Deze keer volgde ze niet de gebruikelijke weg, maar stopte ze voor het voetbalstadion van KRC Genk”, legt Roland uit. “Daar hebben we een vip-behandeling gekregen tijdens de wedstrijd tegen Standard. Als volslagen voetballeek heb ik enorm genoten van de voetbaltopper. Ik herkende mezelf niet, maar ik heb van het begin tot het einde voor Genk gesupporterd. Een openbaring in mijn leven. Vanaf nu blijf ik de Genkies in mijn hart dragen. Ik wist niet dat er nog zo veel leven in mijn oude lijf zat”, lacht de negentiger.

Geen rood

Kleindochter Ellen, de vrouw die het allemaal in gang stak, denkt met plezier terug aan de uitstap. “Mijn man en ik worden regelmatig uitgenodigd met vip-tickets in de Cegeka Arena. We vonden het een goed idee om opa kennis te laten maken met voetbal op topniveau. Ik had hem op voorhand wel gezegd dat hij niks roods mocht aandoen, want Standard was de tegenstrever. Toen ik in Villa Temporis aankwam, stond hij daar tot mijn verbazing helemaal in het blauw te wachten. Puur toeval!”

© Raymond Rutten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer