Themabeeld.© Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Politie arresteert dronken twintiger met 3.200 euro cash geld op zak in Bilzen

Bilzen -

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft afgelopen weekend verschillende overtredingen vastgesteld bij controles. In Bilzen werd onder meer een dronken 29-jarige Roemeen gearresteerd die 3.200 euro cash geld bij had. De politie stelde een pv op voor witwassen.

Olivier Simons

Het was zaterdagavond iets na middernacht dat de politie op de Alden Biesensingel en de Riemsterweg in Bilzen twee dronken personen aantrof. Ze werden allebei bestuurlijk gearresteerd en ter ontnuchtering opgesloten in de cel. Een van hen was een 29-jarige Roemeen, die 3.200 euro cash geld op zak had. Het geld werd door de politie in beslag genomen en er werd een pv opgesteld voor witwassen.

Een aantal uur later werd in de Maastrichterstraat een 40-jarige Bilzenaar aan de kant gezet omdat hij iets te vlot reed. De man testte positief op amfetamines en verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen. In zijn voertuig werden bovendien nog drugs gevonden, die de politie dan ook in beslag nam. De man kreeg de nodige pv’s.

In Martenslinde werden zaterdagavond negen foutparkeerders geverbaliseerd. Ze hadden hun voertuig geparkeerd op de verhoogde berm binnen de bebouwde kom en kregen een GAS-boete. Eén voertuig trok bovendien de aandacht van de politie. De 31-jarige bestuurder uit Hasselt bleek iets meer dan 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben en verloor zijn rijbewijs voor 6 uur. De man kreeg twee pv’s en moet later voor de politierechter verschijnen.

Alcohol en drugs

In de nacht van zondag op maandag werden in het centrum van Bilzen en op de Alden Biesensingel nog twee bestuurders betrapt die onder invloed waren van zowel alcohol als drugs. Ze mochten hun rijbewijs allebei afgeven voor 15 dagen. Bij één bestuurster werden ook drugs gevonden in haar voertuig. De 33-jarige vrouw uit Bilzen moet zich later verantwoorden voor de politierechtbank.

Verder werd afgelopen weekend een 20-jarige bestuurster beboet omdat ze een voorlopig rijbewijs had en toch na 22 uur reed. Aan de McDonald’s in Bilzen kreeg een 15-jarige jongeman een pv omdat hij te jong was om zijn bromfiets te besturen en omdat hij geen identiteitskaart bij had. En een 51-jarige Bilzenaar kreeg een GAS-boete voor wildplassen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer