Politie heeft al één persoon geïdentificeerd die bier gooide naar Mathieu van der Poel: “Hij mag een uitnodiging verwachten”

Zondag kreeg Mathieu van der Poel tijdens Parijs-Roubaix opnieuw bier over zich heen en gooide een vrouw zelfs een petje naar zijn fiets. Dat heeft zowaar een positief effect op de zoektocht naar de biergooiers in de Ronde van Vlaanderen een week eerder. “Er komen net daardoor nieuwe tips binnen”, zegt Joost Duhamel van de politiezone Vlaamse Ardennen.

Peter Malaise

Mathieu van der Poel soleerde zondag naar een nieuwe zege tijdens Parijs-Roubaix. De wereldkampioen zette een week na zijn demonstratie in de Ronde van Vlaanderen opnieuw een schitterende prestatie neer. Maar ook dit keer kwamen idioten in beeld. Er werd opnieuw bier gegooid op de zware kasseistrook van Carrefour de l’Arbre. Het toppunt was een vrouw die bewust een petje gooide naar de fiets van Van der Poel.

LEES OOK. Grote verontwaardiging over vrouw die petje naar Mathieu van der Poel gooide tijdens Parijs-Roubaix: “Hopelijk wordt die lafaard geïdentificeerd”

“Als dat in zijn versnellingsapparaat komt, kan hij vallen”, zegt Joost Duhamel, korpschef van de Politiezone Vlaamse Ardennen. “We kunnen dergelijke zaken niet tolereren. Naar aanleiding van die feiten krijgen we terug tips binnen over het biergooien tijdens Van der Poels derde beklimming op de Oude Kwaremont tijdens de Ronde van Vlaanderen. Mensen die vinden dat het zo niet verder kan. En terecht. Eerst bier gooien, nu een petje. Waar gaat het eindigen? We moeten grenzen stellen aan dat gedrag. Als je niet gewoon kan gaan supporteren, blijf dan thuis.”

© BELGA

“Naar aanleiding van de biergooiers van vorige week op de Oude Kwaremont is één iemand al duidelijk in beeld. Hij is nog niet verhoord, maar hij mag een uitnodiging verwachten. Al zijn er ook voor de opsporingen twee kampen. Mensen die vinden dat we gelijk hebben om die biergooiers op te sporen, en anderen die zich openlijk afvragen of we niks beters te doen hebben. Maar het incident van zondag tijdens Parijs-Roubaix toont duidelijk aan dat we actie moeten ondernemen. Dat gedrag moet stoppen voor het van kwaad naar erger gaat.”

LEES OOK. “Het wangedrag van sommige toeschouwers is te structureel en te erg geworden om nog door de vingers te zien”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER