© Jan Van der Perre

Taxichauffeur (61) slaat klant met wapenstok na onbetaalde rekening bij rit naar Mol: “Hij heeft zich enkel verweerd”

Mol -

Een Nederlandse taxichauffeur stond terecht omdat hij een klant met een wapenstok had geslagen na een discussie over een niet-betaalde taxirit. “Hij heeft zich enkel verdedigd tegen een agressieve man”, zei zijn advocaat.

De 61-jarige M.R. uit het Nederlandse Maastricht riskeert een celstraf van een jaar met uitstel voor het verwonden van een man in Mol. Op 5 november 2023 had de taxichauffeur het slachtoffer van Maastricht naar Mol gebracht. Toen bleek dat de inzittende de rekening van 233 euro niet kon betalen, ontstond er ruzie. “M.R. nam een wapenstok en sloeg hiermee de man op zijn hoofd. Ook toen het slachtoffer op de grond lag, kreeg hij nog drie bijkomende slagen”, zei openbare aanklager Annelore Kennis op de rechtbank in Turnhout.

De taxichauffeur beweerde dat hij zich verweerde uit zelfverdediging. Zijn advocaat ging voor de vrijspraak. “Toen hij na de rit vroeg om met de bankkaart te betalen, lukte dat niet. Mijn cliënt vroeg de man ook om zijn gsm als waarborg af te geven, maar ook dat wilde hij niet”, pleitte meester Jef Peeters. “De man wist op voorhand dat hij niet kon betalen en reageerde eerst agressief. M.R. heeft zich met die stok enkel verdedigd tegen een agressieveling die ook nog eens onder invloed was.”

De rechter velt een vonnis op 6 mei. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer