Maaike en regisseur Jeroen Dumoulein.© VRT

Opnames ‘Chantal’ weer gestart: Kurt Van Eeghem en Lize Feryn nieuw in de cast

Het universum van Chantal breidt uit. Verschillende nieuwe personages kruiden het derde seizoen, waarvan de opnames vorige week van start gingen.

Tom Vets

Verwacht in de splinternieuwe afleveringen eerst en vooral veel bekende koppen. Maaike Cafmeyer, Dries Heyneman, Mathias Sercu, Steven Mahieu, Yves Degryse, Patricia Kargbo, Anna-Marie Missoul, Zouzou Ben Chikha, Wim Opbrouck, Benoit Dorné, Bert Huysentruyt en Kurt Defrancq zijn opnieuw van de partij. De enige acteur die niet meer op het appèl is, is Adrian Sack wiens personage Eddy aan het einde van de vorige reeks werd omgebracht.

Nieuwkomers? Die zijn er volop. En uiteraard zitten daar heel wat West-Vlaamse namen bij. Denk aan Wim Stevens, Lize Feryn, Robin Keyaert, Ilse De Koe, Serge-Henri Valcke, Kurt Van Eeghem en Gunter Lamoot.

Robin Keyaert speelt één van de nieuwe personages.© VRT

Met het einde van het vorige seizoen leek het verhaal afgerond. Tenslotte vonden Chantal en Arne elkaar in de liefde. Maar Mathias Sercu, die opnieuw de verhalen heeft geschreven, brouwde een volgend hoofdstuk aan het leven van Chantal in Loveringem. Dat Chantal en Arne nu een koppel zijn, is de rode draad doorheen het derde seizoen. Een relatie blijkt heel wat voordelen te geven, maar Chantal blijft ook haar werk belangrijk vinden. Dat is een gegeven waarmee Arne niet zo gelukkig is. Daarnaast is er Chantals puberdochter Emma die de twee vorig seizoen koppelde. Maar nu er een man in huis is, blijkt dit voor haar ook nadelen te geven. Arne is immers heel een heel zorgzame vaderfiguur, iets wat je als puberende tiener kunt missen als kiespijn.

Dries Heyneman en Patricia Kargbo zijn opnieuw van de partij.© VRT

Na het verlies van Eddy komt er een nieuwe kracht het politieteam versterken, en dat blijkt een oude bekende. Juf Els (Julie Delrue) krijgt er een job als administratieve kracht, en zorgt er al snel voor dat de sfeer op het bureau helemaal omslaat. En voor we het vergeten: er is ook weer misdaad in de Far West. Inbraak, moord, chantage, vandalisme, burenruzies… het passeert allemaal de revue.

Na een puike start in het najaar van 2022 met elke week meer dan een miljoen kijkers, schoten de kijkcijfers van Chantal begin dit jaar door het dak. Elke aflevering was goed voor bijna 1,5 miljoen kijkers. Daarnaast was het opmerkelijk dat de reeks ook al goed had gescoord op Streamz, en dit dus geen effect had op de kijkcijfers op VRT1. Wanneer de nieuwe afleveringen worden gelost, is nog niet bekend.

De eerste setbeelden van het derde seizoen.© VRT

Maaike Cafmeyer speelt Chantal al sinds het begin van ‘Eigen Kweek’ in 2013.© VRT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER