Foto: Pexels

Jeansmaker Levi's schrapt 42 jobs in Machelen

De Amerikaanse jeansmaker Levi Strauss wil in het Europees hoofdkwartier in Machelen 42 jobs schrappen. Levi's heeft over de hele wereld 19.000 werknemers. In Machelen werken op dit moment ongeveer 250 mensen. Het verminderen van het aantal jobs maakt deel uit van een bezuinigingsplan. In de winkels in Vlaanderen verdwijnen geen jobs.

De bekende jeansbroekenmaker Levi's wil meer focussen op de directe verkoop in plaats van via groothandelaars. Dat hoort bij een groot bezuinigingsplan.

Tweejarig besparingsplan

Levi's gaf eind januari aan 10 tot 15 procent van zijn administratieve banen wereldwijd te willen schrappen, als deel van een breder, 2-jarig bezuinigingsplan dat in 2024 al tot een kostenbesparing van 100 miljoen dollar moet leiden.

De jeansbroekenmaker boekte vorig jaar een stabiele omzet van 6,2 miljard dollar, maar zag zijn aangepast bedrijfsresultaat wel met ruim een 5e dalen tot 555 miljoen dollar.

Fabriek in Polen moet sluiten

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers afgelopen donderdag kondigde het bedrijf ook de sluiting aan van zijn Poolse fabriek, de laatste in Europa, waardoor ongeveer 650 mensen hun baan verliezen.

Winkels blijven open zonder jobverlies

België heeft geen productielocatie van Levi's, maar wel het Europese hoofdkwartier. Volgens een personeelslid is de 1e fase van de procedure van de wet-Renault vorige week afgerond. De Europese directie heeft verklaard dat er 42 banen worden geschrapt in Machelen. Het personeel van de winkels wordt niet getroffen.

Meest gelezen