© ATV

Promotie brengt Beerschot ook flinke stap dichter bij overname: buitenlands bod wacht op goedkeuring Saudische eigenaar

De promotie van Beerschot naar de hoogste klasse is niet alleen van sportief belang. Er hing ook een overname vanaf. De Mannekens hebben immers een bod gekregen voor de overname van de club, bevestigt voorzitter Francis Vrancken. Het zou mogelijk gaan om een Aziatische kandidaat-overnemer die bereid is 100 procent van de aandelen in handen te nemen.

ATV, havg

Beerschot staat al meer dan een jaar te koop, maar sinds gisteren kan het proces in een stroomversnelling geraken. De promotie van Beerschot naar 1A was een voorwaarde voor de kandidaat-overnemer en sinds zondag is die promotie een feit.

“Er ligt een sluitend, financieel aantrekkelijk bod op tafel”, verklaart Vrancken. “Wij zijn daar als minderheidsaandeelhouders enthousiast over en kunnen daarover ons akkoord geven. Het gaat om een buitenlandse partij die zijn weg kent in het voetbalwereldje en financieel slagkrachtig is.”

Vrancken bezit 12,5 procent van de aandelen, evenveel als Philippe Verellen. De overige 75 procent is in handen van het Saudische United World. De bal ligt nu dus in hun kamp. “We hopen dat hoofdaandeelhouder United World akkoord gaat en op die manier de toekomst van de club veiligstelt. We hebben de laatste tijd hard gewerkt met beperkte middelen, maar we weten dat de terugkeer naar eerste klasse veel investeringen zal vragen.”

Als de deal beklonken wordt, eindigt ook het voorzitterschap van Vrancken.

LEES OOK. “Beerschot breekt de wetten van het hedendaagse voetbal”: onze man zag Beerschot promoveren op het veld van Oostende

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners