© AFP

Bayern stoomt doelman Neuer klaar voor clash tegen Arsenal: Rekordmeister recupereert liefst vijf spelers

Bij Bayern München is doelman en aanvoerder Manuel Neuer maandagvoormiddag weer op training verschenen, daags voor de clash tegen Arsenal in de heenwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League (21u). Nadien zakte Neuer met de rest van de selectie af naar de Britse hoofdstad.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

De voorbije weken stond de Duitse nummer een aan de kant met een kwetsuur aan de adductoren. Daardoor miste hij de oefeninterlands tegen Frankrijk en Nederland, en de competitiewedstrijden tegen Dortmund en Heidenheim.

Ook Leroy Sané, Kingsley Coman, Aleksandar Pavlovic en Noussair Mazraoui, die allemaal afwezig waren tegen Heidenheim, keren terug bij de Rekordmeister waardoor coach Thomas Tuchel op een vrijwel volledig fitte selectie kan rekenen voor het duel tegen de Gunners.

Eerder dit seizoen werd de Rekordmeister al uitgeschakeld in de DFB-Pokal, terwijl ze in de Bundesliga op zestien punten volgen van leider Bayer Leverkusen. Het eerste seizoen zonder landstitel sinds 2012 lijkt zo een feit te worden.

“Wij hebben nog één doel en dat is Wembley”, verwees Tuchel eerder al naar het stadion voor de CL-finale. “We zitten in de kwartfinales en dus moeten we nog twee teams uitschakelen vooraleer we daar staan.”

Bayern München verloor in de competitie twee keer op rij (0-2 van Dortmund en 3-2 tegen Heidenhem) en staat liefst 16 punten achter op leider Bayer Leverkusen.

De laatste nederlaag van Arsenal dateert van 21 februari, in de heenmatch van de 1/8ste finales tegen Porto. Rode Duivel Leandro Trossard scoorde afgelopen weekend een mooie treffer tijdens zijn invalbeurt tegen Brighton. De kans is reeën dat bij tegen Bayern opnieuw op de bank begint.

Vermoedelijke elftallen

Arsenal (volgens London Evening Standard) - 4-3-3: Raya; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Odegaard, Jorginho, Rice; Saka, Havertz, Jesus.

Vermoedelijke elf Bayern München (volgens Kicker): 4-2-3-1: Neuer; Kimmich, de Ligt, Dier, Davies; Laimer, Goretzka; L. Sané, Musiala, Coman; Kane

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer