© Isosport

Red Flames Tessa Wullaert en Justine Vanhaevermaet kijken uit naar duel in Denemarken: “Lessen getrokken uit 0-7”

Red Flames Tessa Wullaert en Justine Vanhaevermaet keken maandag in een video van de Belgische voetbalbond vooruit naar de tweede EK-kwalificatiewedstrijd, dinsdag in en tegen Denemarken. De speelsters leken het zware 0-7 verlies van vrijdag tegen Spanje verteerd te hebben. “De focus ligt helemaal op Denemarken”, klonk het in koor.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De Flames hadden zaterdag nog even de wedstrijd tegen Spanje overlopen. “We proberen het positieve te onthouden”, aldus Wullaert. “We begonnen vrijdag goed aan de partij. De inzet was er, iedereen is blijven lopen. Dat moeten we morgen opnieuw op de mat leggen. En in balbezit moeten we iets meer brengen.”

“We moeten die match achter ons laten”, beaamde Vanhaevermaet. “Natuurlijk was het niet leuk. We hebben lessen getrokken, en we beseffen dat we nog een weg te gaan hebben. De focus gaat nu naar Denemarken. Het is goed om snel weer te spelen na zo’n tegenslag.”

Het uitduel in Denemarken belooft meteen cruciaal te worden. “We weten dat het een heel belangrijke wedstrijd is”, knikte Wullaert. “Het is waarschijnlijk onze directe concurrent voor de tweede plaats. We kunnen na het verlies tegen Spanje meteen de knop omschakelen Het is zaak van te winnen, en zeker niet verliezen. Zij zitten in een positieve flow na hun zege tegen Tsjechië (1-3, red.). Wij moeten focussen op onszelf en ons wedstrijdplan uitvoeren. De twee ploegen hebben ongeveer evenveel kwaliteit. We gaan proberen de nul te houden en misschien kunnen we op stilstaande fase het verschil maken.”

© Isosport

Vanhaevermaet speelt bij Everton samen met twee speelsters uit de Deense selectie. “Het is een sterk collectief”, gaf zij aan. “Ze hebben in de Nations League van Duitsland gewonnen. Het is een fysiek sterke ploeg, maar ook voetballend zijn ze goed. We gaan op ons best moeten zijn om hier een resultaat te halen.”

Van Der Haegen: “Sleutelwedstrijd”

De Red Flames spelen dinsdag (18 uur) hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd, op bezoek bij Denemarken. Na de 0-7 pandoering van vrijdag tegen wereldkampioen Spanje hopen de Belgische vrouwen op eerherstel. Kris Van Der Haegen, die nog steeds de door long covid gevelde bondscoach Ives Serneels vervangt, keek maandag vooruit. “Het wordt zaak de Deense topspeelsters onder controle te houden en zelf proberen tegen te prikken”, liet hij noteren in een door de voetbalbond verspreide video.

Van Der Haegen kwam eerst nog even terug op de vernederende 0-7 van vrijdag in Leuven tegen Spanje. “Het was een serieuze mentale klop, maar zaterdagvoormiddag hebben we die wedstrijd afgesloten met het team”, legde hij uit. “We hebben lessen getrokken en gaan morgen op een andere manier Denemarken bekampen. Het is een heel andere tegenstander. Tegen Spanje hebben we enkel in de eerste 6-7 minuten veel intensiteit, karakter en grinta getoond. Daarna brokkelde dat wat af. In combinatie met de grote kwaliteit bij de tegenstander, incasseer je dan veel te veel doelpunten.”

© Isosport

Het duel in Denemarken lijkt meteen een cruciale partij voor de tweede plaats in groep A2. De top twee plaatst zich rechtstreeks voor het EK. Nummers drie en vier maken nog kans op een ticket via play-offs.

“Het is misschien jammer dat we deze partij nu krijgen, maar anderzijds: je kan de kalender niet kiezen”, aldus Van Der Haegen. “Iedereen binnen het team is er zich van bewust dat dit een sleutelwedstrijd wordt. Denemarken heeft enkele speelsters van topkwaliteit. Die moeten we onder controle houden. Zelf willen we hen, vanuit onze kwaliteiten, proberen pijn te doen. Dat moet met veel bewegende speelsters en diepgang. Dat is het plan voor morgen. De organisatie is ook belangrijk. Denemarken heeft snelheid op de flanken. We zullen goed georganiseerd en geconcentreerd moeten blijven, vooral op de tegenaanval.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer