Petje Van der Poel.
Volledig scherm
Petje Van der Poel. © Eurosport

Vrouw die petje naar Van der Poel gooide tijdens Parijs-Roubaix gaat zich aangeven bij politie

De vrouw die het petje (bewust?) gooide richting Mathieu van der Poel (29) in Parijs-Roubaix gaat zichzelf aangeven bij de politie. Het ding vloog op een kasseistrook bijna tussen de wielen van de latere winnaar. Rennersvakbond CPA kondigde eerder aan een klacht te zullen indienen. Op Carrefour de l’Arbre kreeg ‘MVDP’, net als in de Ronde, overigens door enkelingen bier over zich heen. Eén van die daders van vorige week is intussen geïdentificeerd.

124 reacties

  • jozef vanslembrouck

    3 weken geleden
    Gelukkig zijn er niet veel reacties die dergelijke daden willen goedpraten. Waar is de sportiviteit, opvoeding en dergelijke gebleven, men weet nooit welk gevaar dergelijke handelingen meebrengen, impact voorwerp, reactie renner is allemaal niet te voorspellen en in te schatten.
  • Kurt Jansen

    3 weken geleden
    joke kay hoge hekken plaatsen over 160km parcours dat kost heel veel geld. maar inkom moet je niet betalen op de koers, maar geen supporters is alleen nadelig voor de VIP tenten dus bedrijven die wat vriendjes uitnodigen i
  • Geert Lissens

    3 weken geleden
    Onvoorstelbaar hoe vijandig en rancuneus de instanties zijn die deze vrouw wel eens een lesje gaan leren en de aandacht dat dit krijgt van de media. We zijn terug in de Middeleeuwen waar heksen publiekelijk werden verbrand. Zelfs al is dit een moedwillige daad dan nog is het circus er rond zwaar overdreven.
  • Diane Van Riet

    3 weken geleden
    Heel verstandig van Mathieu. Staat mentaal ook sterk.
  • Bernard Deplacie

    3 weken geleden
    Het is goed dat men direct daarop inpikt zodat we géén holiganisme krijgen in de koers. Maar daarnaast moet er nog veel meer ingegrepen in de vele valpartijen. Kleiner verzet ; airbag ; .. Je kunt niet overdreven reageren aangaande biergooiers - een jong meisje kon het zondag ook niet laten voor m'n neus- en niet omzien naar een ziekenhuis vol met gewonde renners momenteel.