Meisje (4) gewond naar ziekenhuis nadat stuk gevel naar beneden valt op terrasje aan de kust

Oostende/Zele -

Een vierjarig kind uit Zele is maandagavond met snijwonden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat de faience van een gevel naar beneden kwam. De kleuter zat net met haar opa op het terras van café ’t Peerd iets te drinken toen het incident gebeurde. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse. Het kind is intussen geopereerd in het ziekenhuis. Het café zal voor onbepaalde tijd gesloten blijven wegens structurele problemen. “Er is een aannemer aangesteld om de gevel te herstellen”, vertelt brandweerkapitein Dries Van der Veken.

Celina Cazzetta

De laatste week van de paasvakantie, éindelijk goed weer en de terrassen overvol: het is genieten aan de kust. Ook op het terras van café ’t Peerd op het Leopold-I plein in Oostende zaten enkele mensen na een zonnige dag nog iets te drinken. Even voor 18.30 uur kwam daar plots een deel faience van de gevel naar beneden, recht op het terras. Enkele brokstukken belandden daarbij op een vierjarig kind. De kleuter uit Zele liep enkele snijwonden op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze is intussen geopereerd en zou vooral een diepe snijwonde aan haar hand hebben opgelopen.

Beveiligde ingang

De brandweer controleerde met de ladderwagen de stabiliteit van de gevel. Na de controle werd besloten het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen. Het is voorlopig onduidelijk hoe het incident kon gebeuren. (Lees verder onder de foto)

© cca

Aan het pand vlak naast het café worden er momenteel werkzaamheden uitgevoerd, maar het is niet duidelijk of die werkzaamheden de oorzaak zijn. Volgens de brandweer gaat het om een zeer oud gebouw. Een deel van de Karel Janssenslaan werd tijdens de interventie afgesloten voor verkeer. De brandweer blijft voorlopig nog even ter plaatse om een overdekte constructie te maken zodat het terras veilig is. De bovenliggende appartementen werden na beraad niet onbewoonbaar verklaard, maar de brandweer zal wel een beveiligde ingang voorzien zodat de bewoners veilig naar boven kunnen.

De hulpdiensten besloten een korte perimeter in te stellen.© cca

De beschadigde gevel.© cca

© cca

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen