© Action Images via Reuters

Pep Guardiola voor nieuwe clash met Real Madrid in Champions League: “Hen twee jaar op rij kloppen is bijna onmogelijk”

Manchester City-coach Pep Guardiola verklaarde maandag in Madrid aan de vooravond van de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League dat het “bijna onmogelijk” is twee jaar op rij te winnen van Real Madrid. Vorig jaar haalden de Citizens het in de terugwedstrijd van de halve finales met klinkende 4-0 cijfers.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Twee jaar geleden werden we hier in de laatste minuten van de halve finales uitgeschakeld”, herinnerde Guardiola zich. “Vorig seizoen wonnen wij. De confrontatie is op weg om een grote klassieker in het voetbal te worden.” Beide ploegen komen elkaar voor de vierde keer in vijf jaar tegen in de Champions League.

“Wij hebben nieuwe spelers, zij ook, dus het worden weer andere matchen”, ging Guardiola verder. Middenvelder Rodri zag dat Real zijn manier van spelen had veranderd. “Maar nu ook weer niet radicaal”, zo klonk het. De Spaanse international was op zijn hoede voor spelers als Vinicius, Jude Bellingham en Rodrygo. “Zij kunnen schade aanrichten, vooral op de tegenaanval. Het wordt zwaar, maar wij weten hoe we tegen hen moeten spelen. Dat hebben we vorig jaar getoond.”

© AP

“Iedereen kent de kracht van Real”, aldus Guardiola. “Dat is de omschakeling. We moeten hen proberen pijn te doen. We willen laten zien dat we hier willen scoren. Real heeft het vermogen om veel aspecten van het spel te controleren, maar wij willen hen morgen ons spel opleggen.”

Manchester City mist dinsdag al zeker verdedigers Kyle Walker en Nathan Aké door blessureleed. Met Josko Gvardiol is nog een andere verdediger onzeker.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer