Dimitri Dedecker, rechts zijn vader Jean-Marie.
Volledig scherm
PREMIUM
Dimitri Dedecker, rechts zijn vader Jean-Marie. © HLN Fotomontage, Belga, ID, Getty Images

Lijst Dedecker maakt comeback, ook al sloot Jean-Marie deal met De Wever: bij N-VA vallen ze uit de lucht

Lijst Dedecker maakt een comeback. Zonder Jean-Marie, maar mét zijn zoon Dimitri. En met een andere naam: Gezond Verstand. Dimitri Dedecker staat vandaag mee aan de aftrap van een nieuwe afdeling in Kortrijk. LDD keert alleen terug met lokale lijsten, voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Maar bij N-VA vallen ze uit de lucht. Zet dit de deal tussen Dedecker senior en Bart De Wever op de helling?

68 reacties

  • oswald billiet

    3 weken geleden
    Lijst De Decker, Gezond verstand en het NVA, geraak daar nu maar eens aan uit om te gaan stemmen. Het is gewoon politiek gepuzzel dat moeilijk te doorgronden is. Eén van die drie zal de duimen moeten leggen, maar wie? Eigenlijk voel je dat De Wever hier in West-Vlaanderen wat te veel Antwerpen is en daar houden ze daar niet van.
  • Roger Vanthillo

    3 weken geleden
    Na Voor U, Gezond Verstand en blijkbaar ergens een partij voor de dieren kunnen we nog dromen van Gezond Boeren Verstand (GBV) en zo verzeilen we stilaan in Nederlandse toestanden. Iedereen die denkt het beter te gaan doen richt gewoon een eigen partij op.
  • Ronny Ooijen

    3 weken geleden
    De Wever hoorde (naar eigen zeggen) onlangs van politici van andere partijen dat er nu al postjes verdeeld worden. En dit zag BDW niet aankomen? Raar. En zo kunnen we vlak voor de verkiezingen vaak genieten van de zever van De Wever.
  • vanaeken jokke

    3 weken geleden
    NVA in vrije val wat moeten die linkse dan denken van groen 7 % open vld 8 % en eer we moeten gaan kiezen zit vooruit ook onder de 10 %. Die zijn in vrije val het Vivaldi samenraapsel dat van België de slechtste leerling van Europa maakte. België is failliet De Wever heeft weeral gelijk.
  • philippe dierickx

    3 weken geleden
    LDD bleek in het verleden veel wind en kabaal verder weinig of niets. Geef VB nu maar de kans die ze eindelijk verdienen....