© BELGA

GO! over nieuw ondersteuningsmodel: “We komen bedrogen uit”

De koepel van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs GO! blijft betreuren dat de Vlaamse Overheid geen oor heeft naar haar bezorgdheid dat de middelen terecht moeten komen waar de noden liggen. GO! reageert zo op het akkoord dat de Vlaamse meerderheidspartijen donderdag hadden bereikt over het nieuwe ondersteuningsmodel voor leerlingen met specifieke noden in het gewone onderwijs. Dat nieuwe model moet ingaan vanaf 1 september 2017.

“De minister houdt grotendeels vast aan een lineaire benadering waarin middelen toegekend worden op basis van leerlingenaantallen. Dat is onaanvaardbaar, middelen voor extra zorg moeten terecht komen op de plaats waar de zorgnoden zich situeren: bij de leerlingen en hun leerkrachten”, zo stelt GO! vrijdag in een persbericht.

“Ondanks onze voortrekkersrol en grote inspanningen inzake inclusie in het verleden komen we nu bedrogen uit, “ zegt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van GO! . “De middelen die tegenover die inspanningen stonden worden ons afgenomen. Het is begrijpelijk dat andere onderwijsverstrekkers dit pragmatisch benaderen en blij zijn met de extra middelen die ze krijgen.”

“Het zijn de leerkrachten die het elke dag waarmaken en de kinderen waarvoor ze zich inzetten die de ondersteuning moeten krijgen die hen toekomt, “ besluit Verdyck.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer