Bree opent rouwregister voor Jaak Gabriels, vrijdag mogelijkheid tot laatste groet

Bree -

Na het overlijden van haar ereburgemeester Jaak Gabriels opent Bree een rouwregister in de kapel van het stadhuis. Vrijdagavond is daar ook de mogelijkheid tot begroeting.

Patrick Brebels

“Het overlijden van onze ereburgemeester zorgt ook in het stadhuis voor heel wat emoties”, licht burgemeester Liesbeth Van der Auwera (onsBree) toe. “Uiteraard willen we Jaak eren door een rouwregister te openen. Je voelt dat heel veel mensen de behoefte hebben om hem via deze weg een laatste eer te bewijzen of te bedanken. Op die manier kunnen ze ook zijn familie en vrienden een hart onder de riem steken en veel sterkte wensen. Dat willen we graag laten gebeuren in de kapel van zijn geliefde stadhuis aan het Vrijthof: het gebouw dat hij een parel aan de kroon van Bree noemde.”

Jaak Gabriels voor zijn geliefde stadhuis.© PaBr

Iedereen die dat wenst, kan het rouwregister ondertekenen op dinsdag 9 april (14 tot 18 uur), op woensdag 10 april (8.30 tot 12.30 en 14 tot 16.30 uur), op donderdag 11 april (8.30 tot 12.30 en van 14 tot 16.30 uur) en op vrijdag 12 april (8.30 tot 12.30 uur). Vrijdag vanaf 18 uur kan je de voormalige burgemeester en minister van staat ook begroeten in de kapel van het stadhuis (ingang via het Vrijthof). Over een begrafenisdienst is momenteel nog niets bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer