BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Coup de théâtre in Brussels Parlement: spanningen lopen hoog op over verbod op onverdoofd slachten, oppositie hekelt "electorale spelletjes”

Het nieuwe wetboek dierenwelzijn leidt tot spanningen binnen de Brusselse regering. PS staat op de rem omdat de socialisten vrezen dat bij de bespreking in het parlement het verbod op onverdoofd slachten op tafel zou komen. Oppositiepartijen MR, N-VA en CD&V - maar ook PS-parlementslid Julien Uyttendaele - voeren nu de forcing en hebben beslist om de tekst van minister van dierenwelzijn Bernand Clerfayt (Défi) zelf in te dienen in het Brussels Parlement.

15 reacties

  • Johan Snauwaert

    4 weken geleden
    de PS is bang om stemmen te verliezen toch vreemd dat men dit in Wallonië niet mag doen
  • Paul Holemans

    4 weken geleden
    gewoon verbieden, deze middeleeuwse praktijken kunnen niet in een min of meer beschaafde omgeving.
  • Ives Ameel

    4 weken geleden
    Het is al erg genoeg dat er dieren vermoord worden, laat die dan tenminste niet nutteloos lijden. Neen is het antwoord duidelijk en simpel.
  • Johan Thomas

    4 weken geleden
    Schaf al die "deelstaten" regeringen af! Dit is te belachelijk voor woorden! 5 regeringen met hun gevolg voor een aantal inwoners die wereldsteden overstijgen. Daar is er één burgemeester! Onverdoofd slachten is niet meer van deze tijd. Aanpassen of deze "gebruiken" uitvoeren in landen waar het mag. Hier is het "verboden"!.
  • Yannick Willems

    4 weken geleden
    Verbieden! Zoiets hoort niet in onze samenleving