De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese President Xi Jinping schudden elkaar de hand tijdens hun ontmoeting in Peking in oktober vorig jaar.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese President Xi Jinping schudden elkaar de hand tijdens hun ontmoeting in Peking in oktober vorig jaar. © via REUTERS

China levert satellietgegevens voor militaire doeleinden aan Rusland

De VS hebben hun bondgenoten gewaarschuwd voor de groeiende technologische steun van China aan Rusland. Zo verstrekt China gegevens op basis van satellietbeelden die het Russische leger kan gebruiken in Oekraïne.

30 reacties

  • ivo simons

    3 weken geleden
    Niet Rusland, maar China is het grote militaire en economisch wereldgevaar voor de volgende decennia. In bijna elk onderdeel van Chinese makelij zit er afluisterapparatuur. En niemand weet wat er op militair gebied plaatsvindt achter die grote en lange muur. Spijtig genoeg kunnen wij (hopelijk voorlopig) niet meer zonder de Chinese technologie, want Europa blijft er maar blindelings vertrouwen in hebben.
  • Guido Claesen

    3 weken geleden
    Ik vrees dat het gewoon gedaan is met Oekraine. Oekraine krijgt nergens nog steun waar ze iets kunnen mee doen. Er wordt wel veel beloofd maar niets wordt er gedaan. Ieder land denkt maar aan zichzelf voorbereiden op een oorlog en zijzelf bewapenen. Als het westen gezamenlijk Oekraïne zou steunen moeten wij ons niet bewapenen want Oekraïne vecht voor ons. Blijkbaar is er niemand die dat begrijpt..... triestig.
  • Stefan Bouve

    3 weken geleden
    Stop toch met roepen om producten uit china te bannen, ze zitten overal in verwerkt Het westen is zelf niet bij macht om deze producten zelf te fabriceren aan een betaalbare prijs
  • Frans Peeters

    3 weken geleden
    Grondstoffen en die heeft de EU niet, de BRICS is op goede weg met het goud is al met 20% gestegen op een jaar
  • Wilfried DE HERT

    3 weken geleden
    China , het paard van Troye en het Westen hun belangrijkste handelspartner draagt er toe bij.