Belgische militairen die gewond raakten bij vechtpartij werden aangevallen, 30-jarige verdachte opgepakt

De bar in de stad Beja, waar het incident gebeurde.© Google Street View/Shutterstock

In het Portugese Beja is een 30-jarige man opgepakt voor zijn betrokkenheid bij de vechtpartij waarin vijf Belgische militairen gewond raakten na een avond op café. Dat melden lokale media. Volgens defensie werden de militairen aangevallen.

gjs

Afgelopen vrijdag raakten vijf Belgische militairen van de Vijftiende Wing uit Melsbroek gewond na een uitstap op café in Beja, zo’n 170 kilometer ten zuidoosten van de Portugese hoofdstad Lissabon. Het werd een lange avond en om 5.32 uur ’s ochtends liep het fout. Volgens de Portugese media ontstond er een opstootje tussen de Belgen – tussen 27 en 53 jaar oud – en Portugese jongeren. Er ontstond een gevecht en minstens één Belgische militair kreeg een steek met een scherp voorwerp in de buik. Het ging wellicht om een mes.

“Volgens de eerste elementen van het onderzoek van het Belgisch federaal parket, zouden onze vijf militairen slachtoffer zijn geworden van een aanval door de betrokken Portugezen”, zegt defensie dinsdag in een update over het incident. De vijf militairen “stellen het allemaal goed en zijn weer bij hun detachement dat eind deze week terugkeert naar België”.

De Portugese politie heeft al een 30-jarige man opgepakt die als hoofdverdachte wordt gezien van de aanval op minstens één van de Belgische soldaten. Hij werd intussen verhoord en zal wellicht vandaag nog voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Die zal beslissen of hij aangehouden wordt. Defensie zegt het onderzoek van de Portugese politie te steunen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen