Philippe Bormans. / Christian Burgess.
Volledig scherm
Philippe Bormans. / Christian Burgess. © VTM Nieuws / BF

Union heeft het in zaak Burgess over “mogelijke competitievervalsing” en dreigt naar rechtbank te stappen: “Kan nog raar staartje krijgen”

De aanloop van Union naar de derby op Anderlecht verloopt op zijn zachtst uitgedrukt turbulent. Hamvraag: mét of zónder Christian Burgess? Bij het beroep voor de Disciplinaire Raad over zijn schorsing trok Union fel van leer en dreigde het zelfs met een burgerlijke procedure die de Play-offs kan ondermijnen. Verslag van een spitante zitting.

109 reacties

  • Noel De Bruyckere

    3 weken geleden
    De clubs weten dat er op het einde van het seizoen playoffs zijn dus men moet nadien niet komen zagen.dus de kampioen is de playoff winnaar en niemand anders.
  • peter destoop

    3 weken geleden
    De enige belgische kampioen in het voetbal is al 2 jaar Union en niemand anders. Play-offs akkoord maar STOP die puntenhalvering !! Pure competitievervalsing voor het geld.
  • Wendy Vandereyken

    3 weken geleden
    Eigenlijk zeggen ze dus dat als Burgess had meegespeeld, Union nooit verloren had. Dat moet je dan wel kunnen bewijzen. Union moet zich terug volledig focussen op het voetbal want op deze manier doen ze zich zelf de das om.
  • edy van loo

    3 weken geleden
    Wat er ook gebeurt....Union blijft voor mij de terechte kampioen.
  • Michael Plateus

    3 weken geleden
    En als Burgess werd opgesteld en Union had gewonnen van Cercle, dan had het bondsparket wel laten weten bij nader inzien niet officieel in beroep te zullen gaan. Met forfaitscore voor Union als gevolg wegens opstellen van een niet speelgerechtigde speler. Dat voel je toch aan uw kleinste teen…