Cathy Dubois werd vorige week maandag dood teruggevonden in de Schelde.

Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood van restaurantuitbater Cathy (47) uit Doornik

Er is een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van restaurantuitbater Cathy Dubois uit Doornik. De 47-jarige vrouw werdĀ vorige week dood teruggevonden in de Schelde. Uit de autopsie bleek dat ze overleed door "doodslag na ernstig geweld".Ā 

Cathy Dubois verdween in de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart nadat ze haar restaurant in het centrum van Doornik had afgesloten. Zondagochtend werd haar wagen aangetroffen aan het station van Doornik. Daarin werden bloedsporen teruggevonden, en volgens de Franstalige omroep RTBF was het voertuig ook bedekt met bluspoeder.

Volgens RTBF was de auto van Cathy bedekt met bluspoeder.
Foto: RTBF

Een dag later, op maandag 1 april, werd het lichaam van Cathy opgemerkt door een wandelaar in de Schelde in Kain, bij Doornik.Ā Uit de autopsie bleek dat ze het slachtoffer geworden was van ernstig geweld.Ā Volgens het parket lijkt het erop dat dat geweld haar dood veroorzaakt heeft. Of ze nog leefde toen ze in het water belandde, kon niet uitgesloten worden.

Nadat gisteren, een week na de feiten, een verdachte werd opgepakt, is nu ook een verdachte aangehouden. Vermoedelijk gaat het om dezelfde persoon. Een motief is voorlopig nog niet bekend. Volgens de Franstalige kranten l'Avenir en laĀ DerniĆØre Heure zou het gaat om een uit de hand gelopen overval.

Meest gelezen