© REUTERS

Jongen (16) uit Kasterlee overleden na ongeluk op skipiste in Italië: “Enorme verslagenheid”

Bij een ongeval op een Italiaanse skipiste is afgelopen vrijdag een jongen (16) uit Kasterlee om het leven gekomen. Mogelijk werd hij reeds voor het ongeval onwel op de skipiste. Het slachtoffer was tijdens de paasvakantie op reis met zijn familie.

red
Bron: RTV

De tiener uit Kasterlee was donderdag met zijn familie aan het skiën op de 2.700 meter hoge berg Monte Fraiteve toen hij rond 13.30 uur de controle over zijn ski’s verloor. Vermoedelijk werd hij plots onwel, waardoor hij hard tegen de grond smakte en buiten de piste belandde.

Zijn familie sloeg meteen alarm, waarop de reddingsdiensten ter plaatse kwamen. Het slachtoffer werd in levensgevaar per helikopter naar het ziekenhuis in Turijn gebracht en werd op de afdeling intensieve zorgen gereanimeerd. In het ziekenhuis overleed hij in de loop van vrijdagavond aan zijn verwondingen. Zijn lichaam wordt eind deze week gerepatrieerd.

De jongen (16) zat op de middelbare school Sancta Maria (SMIK) in Kasterlee. Het zorgteam van de school en het CLB zaten reeds samen met de klasgenoten van het slachtoffer, om samen het verlies te verwerken. Ook na de paasvakantie zal de school de nodige opvang voorzien.

“Het nieuws van dit vreselijke ongeval heeft een enorme verslagenheid in de school, maar zeker ook in het dorp met zich meegebracht”, zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V). “We leven enorm mee met het gezin en hebben ons medeleven betuigd. We wensen hen alle rust en sterkte om dit drama in stilte te verwerken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners