Conciërge voor rechter omdat hij flat van buren wilde ‘verkopen’ terwijl die op vakantie waren

De rechter moet oordelen over de vreemde zaak.© rr

Koksijde -

Een 68-jarige man uit Koksijde moest zich bij de strafrechter verantwoorden in een vreemde zaak. Als conciërge van een reeks assistentiewoningen zou hij van de lange vakantie van zijn buren gebruik hebben gemaakt om bezoekers in hun woning binnen te laten om hun flat te ‘verkopen’.

Jelle Houwen

In de zomer van vorig jaar was het koppel dat in een van de flats van een groep van assistentiewoningen in Koksijde woont gedurende vijf maanden op reis. Hun flat waren ze op dat moment bezig aan het verkopen.

“Op 16 augustus kregen ze plots de melding van hun bewakingscamera binnen dat er een ongewenste aanwezigheid was”, sprak hun advocaat. “Ze zagen tot hun eigen verbazing conciërge E.D. in hun flat staan die mensen rondleidde als potentiële kopers van hun woning. Bovendien hoorden ze ook hoe hij zich negatief uitliet over hen.

Wat zijn bedoelingen waren, is totaal onduidelijk. De man had hiertoe geen opdracht gekregen en leidde hen dus ongevraagd rond. Ze voelen hun vertrouwen misbruikt en eisen een schadevergoeding. Volgens de procureur bezondigde E.D. zich tegen het onrechtmatig binnendringen van een woning. De opschorting werd gevraagd.

Conciërge met loper

De advocaat van E.D. vroeg de vrijspraak. “Dit gaat om een misverstand en wij hadden nooit gedacht dat zo’n banale zaak voor de rechter zou komen. De zaak werd dan ook eerst geseponeerd tot de klacht volgde van het koppel. Als huismeester beschikte E.D. over een loper van alle woningen en hij ging enkel eens binnen om te kijken of alles in orde was. Meer niet. Er is gewoon niets aan de hand.”

Vonnis op 30 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen