© Koen Nijsen

Chiro Lozen opent 't Lodje

Op zaterdag 25 juni werd het splinternieuwe Chirolokaal in Lozen officieel geopend. Het praktische lokaal kreeg de naam ’t Lodje, naar de overleden oud-voorzitter Lode Tijskens. Het lokaal kan door andere jeugdverenigingen gehuurd worden als bivakplaats, maar ook voor feestjes van particulieren.

Koen Nijsen

Sarah Winters, de voorzitster van vzw Chiro Lozen, beklemtoonde in haar openingsspeech hoe lang de vereniging al naar deze dag had uitgekeken. De vereniging was al jaren vragende partij voor een eigen stek, maar pas een zestal jaar geleden werd duidelijk dat men er echt voor kon gaan. Na vele gesprekken en na lang wachten, kreeg men eindelijk groen licht van het gemeentebestuur en kon in oktober 2013 de bouwvergunning afgeleverd worden. In maart 2014 startten de grondwerken en nu, twee jaar later is ’t Lodje eindelijk klaar. Deze naam verwijst naar Lode Tijskens die voorzitter van de vzw was toen de eerste plannen werden gemaakt. Hij overleed helaas ook in oktober 2013 ten gevolge van een verkeersongeval. Sarah Winters: “De dood van Lode was een dieptepunt in het hele proces, maar we zijn er zeker van dat hij bijzonder trots zou zijn op dit resultaat. Door ons nieuw heem naar hem te noemen, zal hij er altijd bij zijn.”

Een tweede persoon die vereeuwigd werd – de toog kreeg zijn naam - in het nieuwe gebouw is Stefan Claes of ‘ Witte’, zoals hij in Lozen en omstreken gekend is. Hij heeft de voorbije jaren zijn hart en ziel in dit project gestopt. Al sinds hij leider werd bij de Chiro had hij de droom om in Lozen een Chirolokaal te bouwen. Hij ging er zelfs voor in de politiek. Bij de laatste gemeenteraadverkiezingen beloofde hij om in Lozen Chirolokalen te bouwen en hij maakte die belofte voor 100% waar. Maar vervolgt Sarah, met een goed plan en de inzet van ‘Witte’ alleen kunnen je nog niet veel beginnen, er was natuurlijk ook geld nodig. Namens de Chiro dankte ze de gemeente Bocholt voor de gekregen subsidies en de geleverde hulp bij de werken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer