© BELGA

Simon Mignolet en twee andere sterkhouders van Club Brugge niet fit voor kwartfinale Conference League, kapitein Hans Vanaken kan wel weer spelen

Goed en slecht nieuws voor Club Brugge. Nicky Hayen kan donderdag in de kwartfinale van de Conference League tegen PAOK Thessaloniki rekenen op kapitein Hans Vanaken, maar Simon Mignolet, Casper Nielsen en Andreas Skov Olsen zullen er niet bij zijn. Ook Denis Odoi blijft out.

Vanaken moest de topper tegen Anderlecht nog aan zich voorbij laten gaan door een keelontsteking, maar hij is intussen voldoende hersteld om in actie te komen.

Club Brugge trainde woensdag een laatste keer in aanloop naar de kwartfinale. Donderdag moet blauw-zwart het opnieuw zonder Andreas Skov Olsen doen: hij liet zich nog niet zien tijdens de 15 minuten open training in het Basecamp. Ook Casper Nielsen kan niet spelen, want hij liep een blessure op tegen Anderlecht. Zijn bovenbeen speekt hem parten. Denis Odoi blijft ook out met een knieprobleem.

Simon Mignolet tekende wel present op training, maar de doelman maakt uiteindelijk geen deel uit van de wedstrijdselectie die Club donderdagavond de wereld instuurde.

Het belang van de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Conference League in Jan Breydel is groot: er zijn al meer dan 20.000 tickets verkocht. Fans dromen nu al luidop van een Europese finale op 29 mei in Athene, want met Fiorentina en Viktoria Pilsen als potentiële tegenstanders in de halve finales is alles mogelijk. Maar eerst die taaie Grieken afschudden: PAOK is na 30 speeldagen leider in de eigen competitie met respectievelijk één en twee punten voorsprong op AEK Athene en Panathinaikos, die ook nog op de titel azen. De match leeft trouwens ook in Thessaloniki, want deze week zakken niet minder dan 35 Griekse journalisten en 2.000 fans af naar Brugge. (pjc, jve)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer