De top drie van 2023: Genk VV, Stevoort en winnaar Stokkem VV.© Karel Hemerijckx

Plus ArtikelVoetbal Beste Club van Limburg 2024

Hasselt, Genk of Alken? Uit welke gemeente komt ‘de Beste Club van Limburg’ 2024?

De stemmen zijn geteld. Dat ‘de Beste Club van Limburg 2024’ uit Hasselt, Genk of Alken komt, kunnen we al verklappen. Maar wie haalde de meeste stemmen en pakt dus naast eeuwige roem een cheque van 2.500 euro? Dat maken we woensdagavond bekend op het veld van één van deze zes kanshebbers.

as/frba/gsb/fava/jc/edst/kj

Koop je ticket voor het grootste Limburgse voetbalgala

Op vrijdag 24 mei huldigen we de HBVL Provinciale Voetballer van het Jaar in Versuz Hasselt. Kom samen met jouw ploegmaten naar dit gala, geniet van een sfeervolle avond én gratis drank (tot 22u30). Alle early bird-tickets vlogen de deur uit, de prijs van een ticket bedraagt nu 17 euro.

Koop hier je ticket

Alken United, Genk VV, Stevoort, Sporting Hasselt, Termien of Torpedo Hasselt? Wie van deze zes clubs haalde de meeste stemmen en pakt naast eeuwige roem een cheque van 2.500 euro?

Derdeprovincialers E. Stevoort en Genk VV stonden vorig jaar op het podium en zitten nu opnieuw in de top zes. Hoe doen ze dat? “Eigenlijk doen we niet zoveel speciaals hoor, we posten geregeld op sociale media maar verder denk ik dat Stevoort zeer geëngageerde medewerkers, spelers en supporters heeft die allemaal fier zijn op hun club”, aldus jeugdvoorzitter David Marchal. “Wat we met het prijzengeld zouden doen? We investeren al sinds jaar en dag vooral in eigen jeugd en de accommodatie. Dat zal nu niet anders zijn.”

Eendracht Stevoort.© Dick Demey

Bij Genk VV droomt voorzitter Jan Geukens na de derde plek van vorig jaar in stilte van de hoofdprijs. “We waren er toen heel dichtbij. Omdat jullie initiatief voor zo een positieve flow binnen de club zorgde, namen we ook dit jaar met erg veel enthousiasme deel. Iedereen die met onze club verweven is, doet hieraan graag mee. Waarom? Omdat binnen Genk VV het familiale karakter en de mogelijkheden voor iedere speler op zijn niveau centraal staan. Wij doen er alles aan om onze leden voetbalvreugde te brengen. Ouders en spelertjes weten dat te waarderen. Wat we met de eventuele geldsom van 2.500 euro zouden doen? Daarover is nog niet echt nagedacht maar ik kan nu al met de hand op het hart zeggen dat die integraal naar onze jeugdafdeling zal gaan.”

Jan Geukens (voorzitter Genk VV).© Dick Demey

Persaandacht

Alken United-voorzitter André Byvoet weet waarom zijn club meedingt voor de hoofdprijs. “Wij pakken het anders aan dan veel andere en trekken resoluut de kaart van de jeugd. Door de strubbelingen met Alken FC is onze club ook wat meer in de pers gekomen en dat heeft ervoor gezorgd dat heel veel mensen zich nóg meer achter de club geschaard hebben en dat we samen één blok vormen.” Byvoet weet heel goed wat hij met de eventuele 2.500 euro zou doen. “We hebben een oude accommodatie die dateert uit 1964. We hebben er al hard aan gewerkt, maar er wachten ons nog heel wat uitdagingen, zoals het moderniseren van de kantine en kleedkamers en de plaatsing van nieuwe dug-outs, verlichting op het C-terrein en ballenvangers. Met 2.500 euro spring je dan niet ver, maar alle beetjes helpen (lacht).”

In de kantine van Alken United werd een uitzending van Extra Time opgenomen.© Serge Minten

Met meer dan dertig ploegen in competitie verbaast het niet dat ook Torpedo Hasselt heel wat stemmen kon ronselen. “Onze jeugdvoorzitter, Dieter Buntinx, heeft met zijn team alle registers opengetrokken. Er werd op alle kanalen opgeroepen om voor onze club te stemmen, van website tot WhatsApp-groepen”, vertelt GC Jean Dubois. “Bij Torpedo Hasselt geven we de jeugd kansen”, vult voorzitter Tony Mertens aan. “We zitten aan onze maximumcapaciteit qua aantal jeugdspelers en zouden het prijzengeld kunnen gebruiken om goaltjes en netten aan te kopen.”

Torpedo Hasselt kreeg heel wat stemmen.© Karel Hemerijckx

Twee titels?

Naast vier clubs uit de provinciale reeksen zitten er met Termien en Sporting Hasselt ook twee nationale amateurclubs bij de top zes. Pakken zij naast de kampioenstitel in hun reeks ook de titel van ‘Beste Club’? “Het is best verrassend dat we in de top zes finishen, want echt veel reclame hebben we voor deze actie niet gemaakt”, vertelt Termien-TVJO Frank Billen. “De link om te stemmen deelden we wel via de WhatsApp-groepen van de jeugdploegen en op onze Facebookpagina. Termien de beste club? Ik denk dat we vooral een erg warme club zijn. Dat bewijst de dagelijkse gezelligheid op ons terras en het feit dat onze jeugd steeds meer betrokken wordt bij het eerste elftal. Die 2.500 euro zou overigens zeer welkom zijn voor de inkoop van materiaal voor de trainingen van onze jeugdploegen”, besluit Billen.

Termien aan het feest in onze verkiezing van ‘Beste Club’?© Dick Demey

“Waarom wij de beste club van Limburg zijn?”, herhaalt voorzitter Sam Kerkhofs van Sporting Hasselt onze vraag. “Waar moet ik beginnen? Het verbaast mij de dag van vandaag hoe groot en bekend de Spor is in Limburg en vooral Hasselt. Wat we vandaag zien in Hasselt overstijgt onze stoutste verwachtingen. Kun je geloven dat we in 2024 nog geen enkele thuismatch hebben gespeeld voor minder dan 2.000 fans? We vormen een sterk team met onze staf, de vele supporters en niet te vergeten een fantastische vrijwilligersgroep. Wat we gaan doen met de centjes als we winnen? Opnieuw investeren in de club. Er ligt nog veel werk op de plank. Zeker op vlak van accommodatie”, knipoogt Kerkhofs.

Hasselt-voorzitter Sam Kerkhofs.© Serge Minten

De top drie van onze verkiezing ‘Beste Club van Limburg 2024’ wordt op vrijdag 24 mei ook gehuldigd op ons slotgala van HBVL Provinciaal Voetballer van het Jaar in de Versuz in Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer