© Patrick Hattori

Hans Bonte: “Als hoofddoeken in het politiekorps nodig of nuttig zijn, mij niet gelaten”

Het voorstel van het Amsterdams politiekorps om hoofddoeken toe te laten als onderdeel van het uniform kan op bijval rekenen van Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde, dat vertelde hij in Terzake.

adm

Eerder deze week kondigde de Amsterdamse politietop aan te overwegen om hoofddoeken toe te laten als deel van het politie-uniform. De politie hoopt zo meer agenten met een migratieachtergrond aan te werven.

Dit voorstel kan op bijval rekenen van Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde. Volgens hem scoort ons korps, in tegenstelling tot veel van onze buurlanden, ondermaats als het op representativiteit. “Ik droom van een situatie zoals in Amsterdam, waar 18 procent van het korps van allochtone afkomst is”, zegt Bonte in Terzake.

Voorts benadrukt hij wel dat de keuze bij de lokale politiediensten moet laten. “In België hebben we zeer goed georganiseerde lokale politiediensten, die zeer goed kunnen inspelen op de behoeften van de maatschappij die ze dienen.” Volgens hem moeten ze de vrijheid krijgen om zelf te kunnen beslissen of zo’n maatregel nuttig is of niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER