Direct naar artikelinhoud
UpdateOntploffing Italië

Vermoedelijk zeven doden bij explosie in Italiaanse waterkrachtcentrale: ‘Weinig hoop om de vermisten levend terug te vinden’

Ordediensten houden de pers op afstand.Beeld REUTERS

Na de explosie in een waterkrachtcentrale in Noord-Italië is er weinig hoop op overlevenden. Gevreesd wordt dat naast de drie mensen die dood werden aangetroffen in de centrale nog vier andere werknemers om het leven zijn gekomen.

De ontploffing vond dinsdag plaats rond 15 uur op het meer van Suviana, in een centrale van de energiegigant Enel in de gemeente Camugnano. Er ontstond vuur op een diepte van 30 meter, wat leidde tot de explosie. Daardoor drong ook water het gebouw binnen, wat het reddingswerk bemoeilijkt.

Volgens de reddingsdiensten zijn de lagere niveaus van de faciliteit gedeeltelijk overstroomd. De dam zelf, ongeveer twee kilometer verderop, werd niet getroffen door de explosie. De brandweer en de elektriciteitsmaatschappij melden dat de brand ontstond op de plaats waar de transformatoren staan. Er zouden op dat moment werkzaamheden geweest zijn aan de turbines.

Minstens vijf werknemers liepen brandwonden op. Sommigen zijn er ernstig aan toe. De dodelijke slachtoffers die al geborgen zijn, zijn drie mannen tussen de 35 en 73 jaar oud. “We werken verder zonder veel hoop om de vermisten levend terug te vinden”, stelt een woordvoerder van de brandweer.

Twitter bericht wordt geladen...

Vermoedelijk zeven doden bij explosie in Italiaanse waterkrachtcentrale: ‘Weinig hoop om de vermisten levend terug te vinden’
Beeld Photo News